Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Sivil Toplum Platformu tarafından "Peygamberimizin Hayatı" konulu bilgi yarışmasının ödül töreni düzenlendi.



18 Temmuz Spor Salonunda düzenlenen yarışmanın ödül törenine Vali Ali İhsan Su, Düzce Milletvekilleri Osman Çakır ve İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ödül töreninde konuşma yapan İl Müftüsü Selami Emen, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarken, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, ilahiler söylendi ve mehter takımı gösterisi yapıldı.

Vali Ali İhsan Su, programda emeği geçen herkese teşekkür ederken haftanın önemine vurgu yaptı.

 

Vali Su, “Peygamberimizi anlamak, anlatmak onun ahlakıyla ahlaklanmak hepimiz için en yüce görevlerden bir tanesidir.” ifadesini kullandı.


Milletvekili İbrahim Korkmaz coşkulu konuşması ve hitabetiyle geceye damga vurdu. Konuşmasında şair Necip Fazıl Kısakürek’in “Surda Bir Gedik Açtık” şiirinden mısralara yer veren Korkmaz, Türkiye’nin bölgedeki büyük güç olduğunu belirtti. Korkmaz ayrıca Müslümanları yok etmek niyetinde olduğunu öne sürdüğü dış güçlere “alkolik” benzetmesi yaptı.


Korkmaz, “Artık Türkiye tarihi misyonunu yeniden kuşanacak. Türkiye yani bu topraklar yani ümmetin harman olduğu bu coğrafya asli görevine yeniden dönecek. Buna Allah’ın izniyle kimse engel olamayacak.” şeklinde konuştu.


Tören dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile son buldu.