Düzce için önemli bir projeye start verildi..Düzce Üniversitesi (DÜ), Düzce Dernekler Federasyonu (DÜZDEF) ve Düzce Belediyesinin ortaklığıyla Türkiye'de ilk kez Şehir Müzesi, Çocuk Müzesi ve Çocuk Kütüphanesi oluşturulması için ortak mutabakata  varılarak yapılan ilk toplantıda böyle önemli bir proje için çalışmalara başlandı.

PROF. ERKMEN DÜZCE'DE..

Doğuş üniversitesi Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen, Düzce Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Düzceli Asuman Karaşabanoğlu'nun teşviki  ve önerisiyle yeni bir çalışma içine girdiklerini belirterek, elinde bulunan özel eserleri de bu müze için bağışlayacağını  söyledi:

ASUMAN KARAŞABANOĞLU ÖNERDİ..

 Düzce  Dernekler Federasyonu (DÜZDEF) Başkan vekili İş Kadını Düzceli Asuman Karaşabanoğlu, Prof. Nazan Erkmen'le devam eden geçmişe dayalı dostluklarının bir uzantısı  olarak "Düzce'ye özel Yeni bir Proje" başlattıklarını belirterek, Çocuk Müzesi ve  Çocuk Kütüphanesi'nin Çocuk Merkezi çatısı altında Şehir Müzesi'nde oluşturulacağını belirterek, Başkan Keleş'e verdiği destek için teşekkür etti.

Görüşmede Prof. Dr. Nazan Erkmen'in eşi grafik ve illüstrasyonda bir çok ödülü ve eseri bulunan Aydın Erkmen başta olmak üzere  DÜZDEF Genel Başkanı Mehmet Keleş,  DÜZDER Başkanı ve DÜZDEF Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Aksan'la DÜ. Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri de hazır bulundu.

Heyet Konuralp Müzesini gezdikten sonra, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'la da görüşerek çalışmaların üniversiteyi ilgilendiren bölümleri hakkında fikir teatisinde bulundular.

HABER;E.TAYHAN