Çilimli ilçemzi D-100 Karayolu'na bağlayan kavşak probleminin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün girişimiyle "düzenli bir giriş-çıkış bağlantı yoluna " dönüştürülmesinin ardından uzun zamandır akıllara durgunluk veren bir başka kavşak çözümlenmeyi bekliyor..
           
BUNA KAVŞAK MI DENİR!
Gölyaka ilçemizi Köprübaşı Ömer Efendi Köyü'nden ilçeye bağlantıyı sağlayan kavşak her gelen sürücüyü şaşkına çevirirken, özellikle ilk bu alana gelenlerin de büyük tepkisine neden oluyor.
           
D-100 karayolu'ndan Gölyaka'ya giriş ve çıkışın yapıldığı Köprübaşı Ömer efendi Köyü'nde bulunan kavşak "Çarpışan Oto Pisti"ni andırıyor adeta.Gölyaka'ya ilk gelenlerin giriş esnasında karşılaştıkları bu kavşak "tam bir bilmece-bulmaca pistini" andırıyor..
 
BİLMECE-BULMACA PİSTİ...!
Gölyaka'ya ilk gelenleri şaşkına çeviren bu kavşakta yol ve yön levhaları da tam bir muamma..Nereye gideceğinizi ve neyi bulacağınızı anlamanız o kadar zor bu kavşakta..Onun için il dışından ilk kez gelenler "böyle kavşak hiçbir yerde görmedim" diyen çok sayıda  vatandaşa rastlamak mümkün..İstanbul'dan gelen ve alışveriş için duran bir sürücüye "böyle kavşak gördünüz mü" diye sorduk:
           
Bu kavşaktan an mağdur olan köyün Köprübaşı Ömer Efendi Köyü ile Gölyaka ilçemiz olduğunu belirtmemiz gerekiyor..Kavşağın olumsuzluğundan en fazla etkilenen Köprübaşı Ömer Efendi Köyü halkının konuya bakışını da merak ettik. İşte konuyla ilgili bir vatandaşın tespitleri:
          
IŞIKLANDIRMA ŞART
Zaman zaman ölümlü kazaların yaşandığı bu kavşakta yön levhaları da hız levhaları da yolu bulmanızı engelliyor adeta. Çünkü bu levhalara bakmanız için kavşakta durmanız gerekiyor. Kavşakta ışıklandırmanın da olmayışı kaza riskini artırıyor..
 
ÇİLİMLİ'Yİ ÇÖZDÜN BURAYI DA ÇÖZ!
D-100 Karayolunu Çilimli ilçesine bağlayan "yılanlı giriş"i girişimleriyle çözen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün aynı hassasiyeti Gölyaka ilçemizin giriş kısmında yer alan "akılsız kavşağı" akıllı kavşağa dönüştürmesini beklediklerini belirten vatandaşlar :"sayın Bakanımız Çilimli İlçe girişini çözdü. Şimdi de Gölyaka girişinde yaşanan bu kavşak sorununun  bir an evvel çözeceğini ve bizi rahatlatacağını bekliyoruz" dediler.
 
KARAYOLLARI KÖR MÜ !
Kışın özellikle sisli havalarda ve kaygan zeminde "çarşışan oto pisti" ni andıran bu kavşağın bir an evvel çözüme kavuşturulmasını isteyen vatandaşlar Karayollarını da eleştiri yağmuruna tuttular. "Karayollarının mühendisleri bu kavşağı yapmışsa yorum yapamıyoruz. Gören göz böyle bir kavşağı onaylamaz. Bakanımız Faruk özlü bir an evvel el atsın yoksa çok canlar heba olur, çok  araş yok olur" dediler" dediler.

Şimdi gözler bu akılsız kavşağın bir an evvel akıllı kavşağa dönüştürülmesinde.

Haber; E. TAYHAN