Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği tarafından, Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen “Türkiye Okuyor” kampanyasının düzce ayağının yürütme toplantısı yapıldı.  Toplantıya Vali Yardımcısı Osman Demir başkanlık ederken, Milli Eğitim müdürü Yusuf Sezer, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, milli eğitim şube müdürleri ve belediye temsilcileri de kampanyanın tanıtımına katıldı.

Vali Yardımcısı Osman Demir kampanyanın amaçları ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, toplumun tamamının okuryazar olmasının yeterli olmadığını, kitap okumaktan zevk alan bir toplum haline gelmenin özlemini duyduklarını dile getirdi.

Cumhuriyetin modernleşme projesine 10 bin öğretmen ve 60 bin öğretmen ile başlandığını söyleyen Demir, gelinen noktada sadece Düzce’de 65 bin öğrenci olduğunu, ancak kültürün sadece ders kitaplarına bağımlı olmasının doğru olmadığını, günümüzde internet sayesinde bilgiye ulaşma anlamında sonsuz olanakların ortaya çıktığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise gönüllerde okuryazar oranının yüzde yüz olmasının yattığını belirtirken, bu projenin bu amacı bir üst aşamaya çıkardığını ifade etti. İl kültür ve turizm Müdürü Özcan Budak ise, bu kampanya çerçevesinde kütüphaneler haftasında yeni il halk kütüphanesinin yetiştirilmesine çalıştıklarını, boşalacak olan eski kütüphanenin ise bir çocuk kütüphanesine dönüştürülmesini istediklerini dile getirdi.

Toplantıda kampanya kapsamında yapılacak çalışmaların detayları hakkında bilgi verilirken, bu konuda basına düşen görevlere de özel bir vurgu yapıldı.