19 Kasım 2015 tarihinde ilk çağrılarını almaya başlayan ve 15 Nisan 2016 tarihinde de resmi açılış töreni yapılan Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi yalnızca bölgede değil, tüm Türkiye’de örnek gösterilen merkezler arasındaki yerini titizlikle koruyor.



Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret etti.
Vali Dr. Dağlı ziyarette, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Süleyman Ünal tarafından sağlık, itfaiye, emniyet,  jandarma, AFAD ve orman olmak üzere tüm birimlere ilişkin detaylı bilgi aldı.
Ünal 112 Acil Çağrı Merkezi’nin işleyişinden bahsederken Türkiye’de örnek gösterilen bir merkez olduğunu söyledi. Toplam 32 ilde çağrı merkezi bulunduğunu söyleyen Ünal, geçtiğimiz günlerde Bartın’dan yetkilileri ağırladıklarını ve merkezlerini çok beğendiklerini söyledi.



“Aynı anda koordineli oluyorlar ve zaman kaybı olmuyor”
112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Süleyman Ünal, Dağlı’ya, işleyiş ve ihbarların ne şekilde değerlendirildiğine ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“112’ye gelen çağrıları çağrı alan personelimiz karşılıyorlar. Çağrının niteliğine göre sistemde kayıt oluşturuyorlar. Sağlık, emniyet, jandarma nereye uygunsa oraya gönderiyorlar. Aynı anda birkaç çağrıyı da birkaç yere gönderebiliyorlar. Hepsi burada olduğu için aynı anda koordineli oluyorlar ve zaman kaybı olmuyor.”



HABER: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ