Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi’nin girişimleri ve Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile Hayırsever İşadamı Hacı Hidayet Türkseven’in büyük katkılarıyla Düzce’ye kazandırılan özel eğitim okulunu bugün AK Parti Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü ziyaret etti. Özlü’ye ziyaretinde Düzce Beyazay Derneği Başkanı Nurullah Çelebi de eşlik etti.



2 yılda tamamlanıp eğitime başladı
Merkeze bağlı Koçyazı Mahallesi Metek TOKİ girişinde 2 yıl gibi bir sürede tamamlanarak eğitim hizmeti vermeye başlayan Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, 3-15 yaş grubundaki otistik çocukların eğitim-öğretim görmelerini sağlamak üzere faaliyet gösteriyor.



Örnek merkezler arasında yer aldı
Düzce’de özel eğitim noktasında önemli bir eksikliği gideren ve Türkiye’de hiçbir merkezde olmayan donatıları ile örnek merkezler arasındaki yerini alan Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ni ziyaretinde kendisini karşılayan öğretmenler ve kurum müdürü ile birlikte okulu gezen Özlü, özel öğrenciler için her detayın düşünüldüğü eğitim kurumuna hayran kaldı.



Vali Dağlı her ayrıntısıyla titizlikle ilgilendi
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın sonuna kadar destek vererek bürokrasi noktasında sürecin hızlanmasında aktif rol oynadığı, Türkseven Ailesi’nin büyüğü Hacı Hidayet Türkseven’in hem yer bağışında bulunup hem de inşaatına destek verdiği merkezi gezerken, derste olan öğrencileri de ziyaret eden Özlü, öğrenci ve öğretmenlerle sıcak ve samimi bir şekilde vakit geçirdi. Özlü öğrencilere hediyeler vermesi de ihmal etmedi.



“Hayırsever Hacı Hidayet Türkseven’e teşekkür ediyorum”
Konferans salonunda özel eğitim alan öğrencilerin anneleri ve öğretmenleriyle bir araya gelen Özlü konuşmasının başlangıcında “Hayırsever Hacı Hidayet Türkseven’e teşekkür ediyorum.” diyerek, okulun şehre kazandırılmasını sağlayan Türkseven’i örnek davranışı dolayısıyla tebrik etti.

Özlü şöyle devam etti: “Gerçekten bir hayra vesile oldu. Devletinde hayırsever bir katkısı var tabii ki. Bu projenin yapılmasında katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Düzce’ye böyle güzel eserler yakışır. Düzce’mize böyle okullar kazandırmaya devam edeceğiz.”



“Sınıflar çok güzel, pırıl pırıl eğitim alıyorlar”
Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğretmenlerine seslenen Özlü, “Ne olursan ol en iyisi ol. Öğretmenseniz en iyisi olun, doktorsanız en iyisi olun. İşimizi severek yapmalıyız. Ve gerçekten bu okulda ben bunu gördüm. Sizlerin işlerinizi çok iyi yaptığını gördüm. Çok güzel sınıflar, pırıl pırıl eğitim alıyorlar. Bu bakımdan bu eseri Düzce’mize kazandıran Hacı Hidayet Türkseven olmak üzere emeği geçen herkese, Sayın Düzce Valimiz Zülkif Dağlı’ya, Düzce Beyazay Derneği Başkanı Nurullah Çelebi’ye teşekkür ederim. Hayırlı olsun.” dedi.



Çelebi ihtiyaçları dile getirdi, destek istedi
Düzce Beyazay Derneği Başkanı Nurullah Çelebi, “Burası Türkiye’nin en modern kompleksi olacak.” dedi.

Binanın yan tarafında bulunan havuzun tamamlanması ve yine aynı alandaki parkın engellilere özel şekilde düzenlenmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getiren Çelebi’ye, Özlü şöyle yanıt verdi:

“Havuzumuzun tamamının bitirilmesi için milli eğitim bakanıyla görüşeceğim. Buraya özel ödenek çıkartmaya çalışacağım. Para bulma işi benim işim arkadaşlar. Park konusunu da seçimden sonra hep beraber hayata geçirelim.”



“Burası Türkiye’de örnek bir kurum”
Ziyaretin sonunda okulla ilgili genel bir değerlendirme yapan AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, şöyle konuştu:

Çok güzel bir okulu kazanmış Düzce. Bunu gördüğüme çok çok sevindim. Burada özel eğitimli çocuklarımızın eğitiminin verildiği modern bir kurumdayız. Burası Türkiye’de örnek bir kurum. Ziyaretimiz sırasında okulumuzun birkaç eksiğinin olduğu söylendi bize. Bunları da birlikte değerlendireceğiz. İnşallah eksiklerimizi de gidereceğiz.”

Haber: C.ÜSTÜNER