Türkseven Ailesi’nin büyükleri Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerini evinde ağırladı. Çok sayıda gencin katıldığı ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci de hazır bulundu.



Türkseven Ailesi’nin büyükleri Hacı Hidayet Türkseven ve Hacı Hanife Türkseven gençlere çeşitli ikramlarda bulunarak, bolca nasihat etti.

Sıcak bir sohbet ortamında geçen ziyarette Hacı Hidayet Türkseven’in gençlere karşı olan esprili yaklaşımıise dikkatlerden kaçmadı.


“Benim işim gençlerle, ihtiyarlarla pek işim olmaz”

Ziyarete ilişkin bir değerlendirme yapan Hacı Hidayet Türksevenşöyle konuştu:
“Bize gençler lazım, ben ihtiyarları ne yapayım onların işi bitmiş. Eksik olmasınlar geldiler tanıştık. Gençler yetişecek, yarın bizlerin yerini alacak. İyi yetişmeleri lazım, bizim de bazı tecrübelerimizden istifade etmeleri lazım. Biz de onların gençliğinden istifade edeceğiz. Hepsini seviyorum. Benim işim gençlerle, ihtiyarlarla pek işim olmaz.”

Yaşıtlarına tavsiyede bulundu: “Gençlere verin!”

“Ben emekli maaşıma bile hiç dokunmadan gençlere veriyorum. Yaşıtlarım da öyle yapsınlar. Gençler okuyacaklar. Yalnız iyi okuyacaklar” diyen Hacı Hidayet Türkseven şunları kaydetti:
“Gençlerin iyi yetişmeleri, vatana millete faydalı olmaları mühim olan. Gençlere vermek lazım. Her durumu müsait olan kişinin gençlere burs vermesi gerekiyor. Ama adam vermiyor.”

“Evim her zaman onlara açık”

Hacı Hanife Türkseven ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böyle ziyaretimize geldiği zaman gençleri görünce çok mutlu oluyorum. Evim her zaman onlara açık” dedi.



“Gençlerimiz Hidayet Amcamızı tanısın istedik”



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise, ziyaretin nasıl gerçekleştiğini şu cümlelerle anlattı:
“Biz burada sabah namazı buluşmalarımızda Büyük Camii’de gençlerimizle gelmiştik. Hidayet Amcam da bizi burada gördü. Sonra bizi davet etti. Biz Gençlik Merkezi olarak her yere gidiyoruz. Davete icabet ettik. Sabah namazı vesile oldu bu buluşmaya. Bizim aramızdaki muhabbeti görünce Hidayet amca, bu gençleri bana da getir, dedi. Sağ olsun gençlere ikramda bulundu. Gençlerimiz de Hidayet Amcamızı tanısın istedik. Kendisine de teşekkür ediyoruz. Geldik, yemeğini yedik duasını alacağız inşallah.”