Tütün Koruma Kurulu, tütün ve tütün mamüllerinin umuma açık yerler dışındaki yerlerde içilmemesine yönelik çıkan kararı değerlendirmek ve 12 Nisan tarihinde yapılan toplantının maddelerini tekrar gözden geçirmek amacıyla Vali Yardımcısı Kemal Kahraman başkanlığında bir araya geldi.

Toplantıda gündem maddeleriyle ilgili bilgi veren Kurul Başkanı Kemal Kahraman, ilk olarak Islah Kurulu'nun gündem maddesine değinerek “ Seyyar tuvaletlerle ilgili Islah Kurulu'nun bir maddesi var. İnsanlar piknik alanlarına ve sosyal aktivite alanlarına gittiği zaman insani ihtiyaçlarını giderebilmesi noktasında mobil-taşınabilir tuvaletler yapılması kararlaştırılmıştır.” dedi.

Tütün Koruma Kurulu'nun gündem maddelerine de değinen Kahraman, çıkarılan tütün yasasıyla birlikte tütün ürünlerinin kullanımına yönelik denetimlerin arttırılması gerektiğini belirtti. Kahraman ayrıca “ 12 Nisanda yapılan toplantıda alınan kararları yeniden gözden geçirdik. Yapılan görüşmeler sonucunda şu maddeler görüşülecek. Tütün mamullerinin kullanımıyla ilgili Sağlık İl Müdürlükleri'nde irtibat merkezleri kurulması, kamu kurul ve kuruluşlarda sigara yasağıyla ilgili takip konusunda yetkililerin belirlenmesi, “Sigara İçilmesi Yasaktır” broşürlerinin daha kapsamlı ve verimli bir şekilde dağıtılması, kurumlardan sigara yasağıyla ilgili 6 ayda bir kurum değerlendirmesi yapılması.” ifadelerini kullandı.

Kahraman, denetimlerle ilgili Belediye'den umuma açık yerlerle ilgili etkin denetim isteyeceklerini de sözlerine ekledi.