Hızlı tren, Bu kez Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından gündeme getirildi. Başkan Keleş, Vali Ali İhsan Su ile birlikte Ankara’da Devlet Demiryolları ile birlikte yaptıkları görüşmeleri GÜNLÜK'te anlattı.

Keleş, Düzce’den mutlaka demiryolu hattının geçirmek istediklerini söylerken, bununla ilgili 3 alternatifin olduğunu belirtti. Keleş, İlk projenin İstanbul- Ankara hattındaki hızlı trenle ilgili olduğunu dile getirdi.

Keleş, “ Valimizle birlikte Ankara’da devlet Demiryolları Genel Müdürüyle randevumuz vardı. Gittik. Düzce için olabilecek iki güzel proje var. Bunlardan biri İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya hattı. Şuanda açık çalışıyor. Şimdi buna ek olarak daha kısa hattan Ankara İstanbul’a bağlamak istiyorlar. İhaleye hazır hale getirmek üzereler. Projenin amacı Ankara İstanbul arası nostop. öbür projeyi de daha duraklı hale getirecekler. Şimdi Sakarya, Eskişehir ve Ankara’da duruyor. Bu hatlardaki yükü tam kaldıramıyor. İkinci hat daha kestirme olacak. Bu hatta hemen arkamızdan daha kestirme Taşkesti’den geçiyor. Ancak japon bir profesöre proje hazırlattım. Profesör Taşkesti hattının deprem riskinin yüksel olduğunu belirtiyor. ”dedi.

Keleş, ikinci projenin hızlı trene yakın bir proje olduğunu söyledi.

Keleş, “İstanbul Ankara arasındaki tren 15-20 çalışacak. 3 saatte bir kalkmayacak. Mesela ilk kalkan tren İzmit’te duracak. 15 dk sonra kalkan Düzce’de duracak. Bolu Düzce üzerinden geçen bir hat var. Düzce’den bir tren değişikliği ile İstanbul ve Ankara’dan gidecek. Mühim olan bu alana ray döşemek.”dedi.

Keleş üçüncü projenin Marmaray olduğunu dile getirdi. son durağın Sakarya olduğu söylense de ulaştırma bakanının son durağın Düzce olduğu yönünde açıklaması olduğunu belirtti.
Keleş ayrıca 4. Hava alanı için de Düzce ovasını işaret etti.

Haber;S.KAŞKIR