Düzce şehirlerarası otobüs terminalinin taşınmasının ardından uzun bir dönem firmaların Çoban eski garajında kullandığı yazıhaneler, madde bağımlıların meskeni oldu.



Geçici olarak yapılan fakat uzun yıllar terminal inşası tamamlanamadığı için yıllarca hizmet veren Çoban Garajı yıkılmayı bekliyor.



Terminaldeki firmaların Azmimilli Mahallesindeki yeni hizmet binasına taşınmasının ardından boşa çıkan yazıhaneler uyuşturucu kullananların değişmez adresi oldu. Uyuşturucu madde kullanan şahısların harabeye dönen garaja sık sık gelmesi çevredeki halka korku saçıyor.



Çöplüğe dönüşen eski yazıhanelerin içerisinde madde kullananları uzaklaştırmak isteyen Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri arama yaptı. Arama sırasında yazıhane içerisindeki madde kullanımında kullanılan malzemeler dikkat çekti.



Düzce’nin en büyük sorunlarından olan madde bağımlıların yuvası haline gelen binaların sayısının fazlalığıyla ilgili sorun giderilememişken bir de Çoban Garajının bu amaç için kullanılması vatandaşların tedirginliğinin iki kat artmasına neden oluyor.

Virane haldeki eski terminal yazıhaneleri kaldırılmayı bekliyor.