Kameri ayların yedincisi olan recep ile başlayan, şabanla devam eden ve ramazan ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki olan recep ayının ilk cuma gecesinde, 1 Mayıs Perşembe akşamı Regaip Kandili idrak edilecek. Regaip Kandili münasebetiyle yurt genelindeki tüm camilerde programlar düzenlenecek. Regaip Kandili dolayısıyla Merkez Camiinde özel program yapacak. Kandil programı akşam namazının ardından Öncü ekranlarında canlı yayınlanacak.

 

İl Müftüsü Selami Emen, Regaip kandili dolayısıyla verdiği mesajında “Allah (cc) Kutlu Doğum ‘un ardından gelen üç ayları, Regaib, Miraç ve Berat kandillerini karanlıklar üzerine inen bir kandil kılar. Her bir kandil cahiliye üzerine inen Hz. Peygamber Efendimiz ‘in nuru gibi olarak insanlığa nur olur.Rabbim üç ayların bereketi ile bereketlenmeyi ve on bir ayın sultanı Ramazan’a, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ne ulaşmayı nasip etsin.” İfadelerini kullandı.      

 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, Akçakoca Belediye Başkanı CÜneyt Yemenici, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, Düzce Konuralp Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu 3 ayların ilk kandili olan Regaib Kandili dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Haber; S.KAŞKIR