Kabinenin üç önemli bakanı aynı anda Kaynaşlı’daki Topuk Yaylasına gelince hafta sonu Düzce protokolü en yoğun günlerinden birini yaşamış oldu.  Yök eski başkanvekili İzzet Özgenç’in torununun sünnet merasimi dolayısıyla Topuk Yaylasında buluşan bakanlar için güvenlik güçleri adeta seferber oldu.

Jandarma önce Topuk Yaylasındaki Fenerbahçe Spor Kulübüne ait tesislere davetliler dışında kimseyi almadı. Sonrasında ise Sünnet için Topuk yaylasına gelen üç bakanı  haber yapmaya giden basın mensuplarına da engel olundu ve haberciler tesis içine alınmadı.

Tesis içinde sadece Trt ve Anadolu Ajansının görüntü almasına izin veren yetkililer Yerel basın temsilcilerinin de gelen bakanları görüntülemesine izin vermediler. 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yarımşar saat arayla geldiği Topuk Yaylasında adeta mini zirve yapılmış oldu.Aynı anda 3 bakanı ağırlayan Topuk Yaylasında Bakanlara Düzce Valisi Adnan Yılmaz , Belediye Başkanı İsmail Bayram ile Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ev sahipliği yaptı.

Kabinenin üç önemli bakanının bir arada olması nedeniyle Kaynaşlı’da Jandarma tedbirlerini en üst seviyede tuttu. Bakanların gelişinden saatler önce korumalar Tesisi gezip ön kontrollerini yaptılar.

Ardından Topuk Yaylasına minibüsü ile gelen Vali Adnan Yılmaz bakanları tek tek kapıda karşılayıp sünnetin yapıldığı alanda ağırladı. Bakanlar kısa bir süre kaldığı topuk yaylasından sırayla ayrılarak Ankara’ya döndüler.