2007 yılında kurulan Ulusal Fındık Konseyi (UFK) dördüncü olağan genel kurul toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi. Daha sonra Ordu Ticaret borsasında aylık yönetim kurulu toplantısında yapılan görev bölümünde, İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Haydar Gören'le Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran yeni yönetimde görev aldı.

 

 

2014 -2017 yılları arasında üç yıl görev yapacak Ulusal Fındık konseyinde Başkan olarak Sebahattin Arslantürk görev alırken başkan vekili olarak Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Muhasip olarak Mustafa Poyraz görev aldı. Üç Düzceliden biri olan İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Haydar Gören ile Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran yönetim kurulunda üye olarak görev aldı. ÜçDüzceli üyenin dışında Mehmet Sağırcı, Hasan Kozaoğlu ve Adem Sarı'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacaklar.

 

Bu arada Ulusal Fındık Konseyi Araştırma ve Danışma Kurulu Üyeleri de şu şekilde oıluştu: Başkan: Mehmet Bozaoğlu, Başkan vekili: M.Cem Şenocak.Üyelerde şu isimlerden oluştu: Ayşe Tüzün, Arif Sami Seymenoğlu, Alper Eriten, Enis Cengiz, Ali Turan, Gökhan Kızılcı ve Necdet Buzbaş.

 

Öte yandan 2011 yılından bu yana Ordu 'da Ordu Ticaret borsası tarafından yürütülen Ulusal Fındık Koseyi'nin sekreteryası yeni dönemde de Ordu Ticaret Borsası tarafından yürütülecek.

 
Haber; E.TAYHAN