Düzce'nin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi'ni yepyeni bir çehreye büründürecek Yayalaştırma Projesi için geri sayım başladı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in vizyon projeleri arasında göstererek "Jübilem olacak" dediği “İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi” kapsamında başlatılan çalışmalar ile alternatif güzergahlar belirlendi ve trafik akışına göre yeniden yapılandırılma sağlandı. Tüm güzergahlardaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Düzce Belediyesi, İstanbul Caddesi'nin 9 Haziran Cuma gecesi Necip Güney Sokağı başından Anıtpark Meydanı önündeki kavşağa kadar araç trafiğine kapatılacağını duyurdu. 

Alternatif güzergahlar
Diğer taraftan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in başkan yardımcıları ve bürokratları ile birlikte yaptığı toplantılar sonucu İstanbul Caddesi'ne alternatif olarak Kuzey ve Güney ulaşım aksları belirlendi. Buna göre; Rasim Betir Bulvarı, Mehmet Akif Caddesi, Rıhtım ve Saatçigil Caddeleri şehir merkezinin yeni ulaşım ağını oluşturacak. Ulaştırma Müdürlüğü tarafından şehir içi toplu taşıma güzergahlarının da yeniden değerlendirildiği düzenleme kapsamında Fen İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri de sokak ve cadde dönüşlerinde kaldırım tıraşlama işlemine başladı. Özellikle Rıhtım Caddesi'ne bağlanan kavşaklarda uzun araçların dönüşünün kolay sağlanması amacıyla Necip Güney Sokak ile Küçüksu Köprüsü mevkiinde çalışmalar yapılıyor.

Bazı yollarda yön değişikliği planlanıyor
Ayrıca Rıhtım ve Saatçigil caddelerinin yeniden yapılandırılması ve Mehmet Akif Caddesi ile Spor Sokağın bağlantısını sağlayan yollarda yön değişikliğinin uygulanması da planlanıyor. Bu kapsamda önemli noktalar için hazırlanan yön tabelaları sayesinde araç ve yaya trafiğinin de sorunsuz şekilde işlemesi planlanıyor.