1980 yılından önce Gökçe Köyü mevkiinde 7 köyün, köylerin yeniden gruplandırılmasının ardından ise 36 yıldır 3 köyün kullandığı grup içme suyu kuyusu yenilendi. Çelik yapıdaki sondajlı kuyunun uzun yıllardır kullanımından dolayı ihtiyaca karşılık verememesi üzerine İl Özel İdaresi personelleri tarafından çalışma başlatıldı. Yeni içme suyu kuyusu için 110 metre derinliğinde sondaj çalışması yapıldı. Çalışma sonucunda çıkarılan su, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘İçilebilir’ onayı aldı.



Yeni kuyu ile çıkarılan içme suyundan Gökçe Köyü, Pınarlar Köyü ve Paşaormanı Köyleri yararlanabilecek.


e 3 Köyün muhtarları

“Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”

Yeni kuyuyla birlikte içleri rahat edebilecek bir içme suyuna kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Pınarlar Köyü Muhtarı Alaettin Üstün şunları söyledi: “36 yıldır kuyudaki suyu grup içme suyu olarak kullanıyorduk. Kuyudaki çelik sondaj yılların etkisiyle eskidi. İçme suyunu daha sağlıklı kullanabilmek için 110 metre derinliğinde sondaj yapıldı. İl Özel İdaresi ekipleri günlerce süren çalışmalar sonucunda içilebilir olduğu Halk Sağlığı Müdürlüğünce de onaylanmış içme suyuna kavuştu. Biz İl Özel İdaresi’nin teknik elemanlarına, çıkarılan suyun köylere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çalışmanın her safhasında büyük bir özveriyle emek vererek köylerimize çıkarılan suyu en iyi şekilde ulaştırdıkları için mutluyuz.

“Enerji üretmek istiyoruz”

Kuyudan panel yoluyla enerji üretme düşüncelerinin olduğunu belirten Üstün, başardıkları takdirde köylerinde enerjiye daha uygun koşullarda ulaşacaklarını söyledi. Üstün, “Kuyuya panel sistemiyle üretilen enerji sistemini de uygulayabilirsek köylere pahalı denebilecek bir düzeyde mal olan enerjiye daha uygun koşullarda ulaşma imkanı bulacağız. Yeni açılan kuyumuzda plastik malzeme kullanıldı. Kuyuda kullanılan malzeme sayesinde üç köyün 40 yıllık içme suyu ihtiyacının rahat bir şekilde karşılanacağını düşünüyoruz. Sondaj çalışması öncesi ben evimde suyu dışarıdan satın alarak kullanıyordum. Bu çalışmanın ardından içim rahat bir şekilde evimde bu suyu kullanıyorum. Vatandaşlarımızda kullanabilir.”

Muncurlu ve Kurtsuyu Köylerinde içme suyuna ulaşma amacıyla sondaj çalışmaları sürdürülüyor.

Haber:Y.SEVER