Yaşanan kazalar sonrası 3 canın gittiği ve eylemlere sahne olan Üçköprü’ye sonunda üst geçit yapıldı ancak geçidin ne kadar işlevsel olduğu tartışma konusu. Köyün merkezine yapılması istenen kavşağın Karayolları tarafından uygun bulunmaması üzerine üst geçit yapımına başlanmıştı. Ancak Merkeze 500 metre uzaklıkta yapılan üst geçidin bir ayağı orta refüje çıkıyor. 

 

 

 

 


Üst geçidin doğru konumlandırılmaması nedeniyle vatandaşların karayollarındaki gezintisi devam ediyor. Köy merkezinden üst geçide yaya olarak yürüyen vatandaşların kimisi yolun ortasından bariyerleri aşarak karşıya geçiyor kimisi de bariyerlerden atlayarak orta refüje ardından üstgeçide çıkıyor.
Araçların yoğun ve hızlı bir şekilde geçtiği karayolunda vatandaşlar tehlikeli bir şekilde karşıya geçmeye devam ediyor… Kazaların yaşandığı ve eylemlere sahne olan Üçköprü’de yapılan üstgeçidin de sıkıntıları gidermeyeceği açıkça gözler önüne seriliyor. Üst geçidin bir ayağı yerleşim yerlerine bakarken diğer tarafının orta refüje çıkması karayollarının üstgeçidi neye göre konumlandırdı sorusunu akıllara getiriyor.
Kaderlerine razı olan Üçköprü halkı ise “Burada yapılan her şey yanlış. biz artık alıştık.” Diyerek durumu özetliyor.

 

 

Haber; S.KAŞKIR