Üçköprüde Yaşananlar Burada Yaşanmasın

 

Kuzey Çevre Yolu üzerinde yer alan Kazukoğlu Köyü halkı yola alt geçit yapılmamasından dolayı şikayetçi. Henüz resmi olarak açılmamış yolun gelecekte büyük bir tehlikeyi de beraberinde getireceğini söyleyen vatandaşlar, tıpkı Üçköprü köyünde ki gibi geçidin bulunmadığı yolun büyük tehlike oluşturduğunu ifade ediyorlar.

Köy halkı bu konuyu daha önce gündeme getirdiklerini ancak herhangi bir çözüm bulunamadığını söylerken,. Vali Adnan Yılmaz'ın evine 500 metre mesafede olan yol resmi olarak açılmadığı için hala alt geçit yapılabileceğini düşünüyorlar.

Köy halkı mevcut iki su kanalından birisinin dahi alt geçide dönüştürülmesi halinde sorunun çözüleceğini belirttiler.

 

Üçköprüde yaşanan olayların aynısını yaşamak istemediklerini belirten vatandaşlar,“ Bunu yapmak hiçde zor değil. Çözülmesini bekliyoruz. Aksi durumda Üçköprüde yaşanan olayların aynısı burada da yaşanacak. Yaşanmadan tedbir alınmasını bekliyorum. Daha yol açılmamışken inşallah yetkililer bir an önce çözerler” dediler.

 

Henüz bariyerler yapılmadığı için kendi imkanları ile yaptıkları geçitten geçtiklerini söyleyen Gülsüm Çağlar, alt geçit yapılması için eylem yaptıklarını dile getirdi.

 

Çalar “ Biz eylem yaptık, yola çıktık alt geçir versinler diye. Durağımızı karşıya yaptılar. Daha bariyerleri yapmadılar aralarında geçipte otobüse biniyoruz. Alt geçit dendi onu da vermediler. Biz buradan alt geçit istedik hala istiyoruz. Millet cenazesi falan olduğu zaman yukarıdan dönüyor” dedi.

Köy halkından İsmail Köksal ise cenazelerini taşımak için bir alt geçit istediklerini ancak yapılmadığını söyledi.

 

Köksal “ Alt geçidi buradan istedik gittiler yukarıdan yaptılar. Mezarlığa gitmek için geçit istedik. Üst geçit yapsalar cenaze de nasıl çıkacağız onu. Mecbur yukarıyı dolaşacağız. Buradan istedik, projede yokmuş derken savuşturdular yukarı yaptılar. Buraya yapsalar yaparlardı” ifadelerini kullandı.

 

Kazukoğlu halkı, yol henüz resmi olarak açılmadığı için şu anda tehlikenin az olduğunu, ancak açıldıktan sonra trafik yoğunluğunun daha da artacağını o nedenle burada çok fazla kaza olacağını söylediler.

Yolun resmi olarak açılmasından önce buraya alt geçit yapılmazsa, tıpkı Üçköprü de yaşanan eylem gibi yolu kapatacaklarını ifade ettiler.

HABER: M.YILMAZ