Düzce galericiler sitesinde bugün giriş ücreti krizi vardı. Aynı zamanda açık oto pazarı olarak hizmet verilen galericiler sitesinde belirli bir ücret vererek arabalarını sergileyen vatandaşlardan alınan giriş ücretine zam yapılması protestoya neden oldu. Yaklaşık 100 kişi giriş ücretinin 5 TL’den 10 TL’ye çıkartmasına tepki göstererek araçlarını galericiler sitesi dışına çıkardı. Araç sahipleri galericiler sitesinde hak ettikleri hizmeti alamadıklarını öne sürdü.

 

 

 

“Önce hizmet sonra zam” diyen araç sahipleri, galericiler sitesinden ayrı bir yerde oto pazarı kurulmasını istedi.

Mehmet Balaban, “4 yıldan beri 5 TL ödüyorduk bugün 10 TL dediler… İşine gelmeyen buradan çıkıp gidebilir dendi. Bizde kabul etmedik ve sanayi sitesine arabalarımız çekti. Bu ücreti ödeyeceksek bize aynı hizmeti vermeliler. Arabalarını yıkıyorlar bütün pislikleri bize geliyor. Bizim araba satmamıza da engel oluyorlar. Belediye başkanımızdan ayrı bir yer istiyoruz. Büyük şehirlerde 1 lira olduğunu biliyor gereken hizmeti yapsınlar bizde o ücreti verelim.” Derken,Behçet Kurt, “İlk açıldıklarında bize yalvarıyordu. 3 kurul olan ahkam kesiyor. Biz pazarın ayrı yerde olmasını istiyoruz. Biz buraya alternatif olmadığı için geliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bazı araç sahipleri başka illerde 1 TL’den ücret alındığını savundu. Araç sahipleri, hak ettikleri hizmeti alana kadar sanayi sitesinin bulunduğu alanda araçlarını sergilemeye devam edeceklerini belirtti.

Hizmet olarak geri dönecek

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Düzce Küçük Sanayi Sitesi Oto Galericiler Derneği Başkanı Yalçın Bayramoğlu, kazancın giderleri karşılamadığını alınan ücretin onlara hizmet olarak geri döneceğini söyledi.

 


Bayramoğlu, “ 5 yıldan bu yana oto pazarı olarak da hizmet veriyoruz. 5 yıldan beri ilk defa 10 lira yaptık. Biz buralara kendi çabalarımızla buralara geldik. Buranın belli giderleri var. Kazançla gideri tutturamıyoruz. Bu onlara hizmet olarak dönecek. Önümüz kış. Başkanımız asfalt olacağını da söyledi. Hava koşulları elvermedi. Asfalttan önce malzeme dökülmesi gerekiyor. Alt yapısına katkı sağlamak için 10 lira yaptık. Burada derneğin kasasına girecek bir para değil. Eksikliklerimi giderme peşindeyiz. Türkiye’de şuanda en ucuz açık oto pazarı Düzce’dedir. Bunu da belgeleyebilirim.”dedi.

 

Haber;S.KAŞKIR