Doğuştan gelen bir cilt hastalığı ile mücadele eden 4 yaşındaki Ümmü Gülsüm Dilmen'in iyileşmesi için gerekli olan ilik nakli ameliyatı Antalya’da bulunan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Ameliyat başarılı geçti
Telefonla görüştüğümüz baba Recep Dilmen, dün sabah ilik nakli operasyonu için ameliyata alınan kızının durumunun iyi olduğunu söyledi. Ameliyatın başarıyla geçtiğini söyleyen baba Dilmen, yaklaşık 4 ay boyunca Ümmü Gülsüm'ün ilik nakli olan hastaların bulunduğu bölümde tedavi altında tutulacağını ifade etti.

Ailenin tüm giderleri karşılanıyor
Geçtiğimiz haftadan bu yana Antalya'da olduklarını belirten baba Dilmen, bu zaman zarfında kızının ameliyat öncesi gerekli tahlillerinin yapıldığını belirtti. Düzce Valiliği'nin Antalya'daki barınma gereksinimlerinin karşılanması için buradaki yetkililerle irtibata geçtiğini söyleyen Dilmen,  "Bir süre misafirhanede kalacağız. Daha sonra bir ev kiralayacağız. Evin kira gideri de Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak." dedi.

Doğduğundan bu yana mücadele ediyordu
Nagihan ve Recep Dilmen çiftinin iki kızından en küçüğü olan ve doğduğundan bu yana cilt hastalığı ile mücadele eden 4 yaşındaki Ümmü Gülsüm, büyük bir operasyon olan ilik nakli ameliyatını atlattı. Tedavi sürecinin ardından sağlıkla koşup oynayabilecek...

Aile yardım çağrısında bulunmuştu
Öte yandan yaklaşık 2 yıldır uygun donörün bulunmasını bekleyen minik Ümmü Gülsüm için müjdeli haber 2017'nin ilk günlerinde Amerika’dan gelmişti. Uygun donörün bulunması ile derin bir nefes alan aileyi bu kez maddi imkansızlıklar kara kara düşündürmeye başlamıştı. Ameliyat masrafını devletin üstlendiği ilik naklinden sonra doktor gözetimi nedeniyle 1 yıl Antalya’da kalmaları gereken Dilmen ailesi haber merkezimiz aracılığıyla kira ve evde hijyenik bakımı karşılayacak maddi durumlarının olmadığını belirterek hayırseverlere seslenmişti. Bu çağrıyı karşılıksız bırakmayan Düzce Valiliği ise Antalya'daki masrafların da devlet tarafından karşılanacağını duyurmuştu. Bu doğrultuda gerekli yardımlar aileye sağlandı.