Hacı Hidayet Tur organizasyonunda kutsal topraklara umre ziyareti için giden 80 kişilik Düzce kafilesi, ibadetlerini tamamlayarak şehre döndü.
24 Şubat’ta sevdikleriyle vedalaşarak Cedidiye Cami önünden ayrılan umreciler, 21 gün sonra, aynı yerde sevdikleriyle buluştu. Kutsal topraklardan ayrılmış olmanın hüznünü ve sevdiklerine kavuşmanın sevincini aynı anda yaşadı.

Günler sonra sevdiklerine sarılarak duygusal anlar yaşayan vatandaşlar, umre ziyareti süresince hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını ve iyi durumda olduklarını belirtti. Hacı Hidayet Tur ile dolu dolu bir umre programı yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, 3 haftalık umre ziyareti kapsamında mukaddes bir görevi yerine getirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.




“Allah’a şükür gittik geldik”

Gerçekleştirilen yolculuk sonrası, kafilenin başında yer alan Hacı Hidayet Türkseven değerlendirmede bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Bütün vazifeleri yaptık. Arkadaşlar da memnun kaldılar. Allah’a şükür gittik geldik. Mübarek yerleri gezdik ve ibadet yaptık. Sıhhatimiz de iyi. Allah yine nasip etsin. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Otellerimiz güzel, yemeğimiz güzel.”



“Yüce yaratıcımıza niyaz ediyoruz”
Umrenin hocası olarak görev yapan İsmail Saraç ise şu şekilde konuştu:

“Hacı amcam ve muhterem eşleriyle birlikte, Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere’deki ziyaretlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde, sevgi içerisinde hep beraber yapmaya çalıştık. İnşallah umreci kardeşlerimiz de memnun olmuşlardır. Şu güzel gecede de, çocuklarına sağlık ve sıhhat içerisinde kavuştukları için yüce yaratıcımıza niyaz ediyoruz. Her şeyden önce, Hidayet Amca’mıza, muhterem eşlerine ve Türkseven ailesine bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.



“Hacca yazılıyoruz ve yıllar geçiyor”

Umre yolculuğundan çok memnun kaldığını belirten Mahmut Kurt, hac kurasından çıkmamaktan yakınarak şunları söyledi:

“Hizmetleri güzel, her şey iyiydi. Ondan dolayı mutluyuz. Hacca giderken de Hacı Hidayet Tur’la gitmek isterim. Ancak hacca yazılıyoruz ve yıllar geçiyor. Benim 9. yıl bitti. Yaşlandık artık. Diyanet İşleri’nin buna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. 8 yıl ve üzeri süre önce hacca yazılan kişilerin, bir an önce hacca gitmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyorum.”
 
 

Haber: İ.İ.AYDOĞDU

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ