Düzce'nin en büyük ilçesi Akçakoca'da seçim yarışı oldukça hararetli geçiyor. AK Parti, 2009 seçimlerinde kaybettiği ilçeyi tekrar alabilmek adına yoğun bir seçim çalışması yürütürken seçimin diğer iddialı partilerinden MHP ile Saadet Partisi de esnaf ve vatandaş ziyaretlerine ağırlık vererek destek istiyor. CHP'nin "Devam" kararı alarak tekrar aday gösterdiği Başkan Fikret Albayrak ise rakiplerine karşı seçim yarışını kazanabilmek için bir yandan yaptığı hizmetleri anlatıyor diğer yandan vaadlerini sıralıyor. Akçakoca'nın 5 yıllık yönetimine talip olan ve hayata geçirmeyi planladıkları projelerle seçmeni etkilemek isteyen adaylar, şu günlerle birbiri ardına projelerini açıklıyor.
Albayrak projelerini tanıttı
CHP'nin Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, önümüzdeki beş yıllık dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini düzenlediği bir toplantıyla Akçakoca halkına anlattı.
Albayrak, "Önümüzdeki beş yıllık dönemde bugüne dek yaptığımız çalışmalara ek olarak;
- Sahil Bandı'nın devamı Şok Markete kadar olan alanda bir çarşı havasında Yöresel Ürünler Pazarı - Yıkılan Çınar Otelin bulunduğu alanda eğlence merkezi,
- Her mahalleye spor alanları ve parklar,
- Kültür merkezi ve spor kompleksi,
- Orhangazi İlköğretim Okulunu kent müzesine dönüştürmek
- Yüzde 100'e yakın bölümünün hibe kredi ile gerçekleştirileceği Kent Park
- Bisiklet alanları yer alan Üniversite yol projesi,
- OSB kurulumunu hızlandırmak
- Asgari ücretlilerin konut sahibi olması amacıyla hazırlanan Sosyal konut projesi
- Akçakoca’ya 1500 kişilik istihdam sağlayacak aynı anda 5000 kişiye hizmet verebilecek Değirmenağzı Koyu Projesini geçekleştireceğiz." dedi.
Yemenici'nin önceliği pazaryeri
Salı pazarını gezerek pazarcı esnafının sorunları dinleyen AK Parti Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yemenici ise başkan olması halinde önceliği pazaryerine verdi ve "İlk işimiz buraya çekidüzen vermek olacak" dedi. Adaylığı onaylandığı tarihten itibaren gündüzleri bölge bölge gezerek esnaf ve vatandaşları ziyaret eden akşamları ise ev ziyaretleri yapan Yemenici, Salı pazarını ziyaret etti. Pazaryeri ziyaretinde kendisine iletilen sorunlar üzerine Yemenici; ” Göreve geldiğimde ilk işim Pazaryerini ele almak ve bu sorunların tamamını çözmek olacaktır. Yapacağım çalışmalarla burayı modernize edip soğuktan korunaklı bir duruma getirecek ve haksız uygulamalar varsa düzelteceğim.” dedi.
Yanmaz, hayali projeler peşinde değil
Bayanlarla kahvaltılı bir toplantıda buluşan MHP Belediye Başkan Adayı Okan Yanmaz, şehirlerarası otobüs ulaşımında servislerin geri geleceği sözünü verdi.
Akçakocalı bayanların en çok şikayet ettikleri servis araçları problemine son vereceğini belirten Yanmaz, ''Biz önce halk ve insan diyoruz. Belediyecilik anlayışında öncelikle basit ama büyük sorunları çözeceğiz. Biz hayali projeler peşinde değiliz. Bizimde projelerimiz var ancak hayali değil, yapılabilinir insanlarımız ve halk için yapacağımız projeler. Öncelikle istihdam ve işsizliği azaltacak projelerimiz önceliklidir. Biz iş başına geldiğimizde asla yalanla işimiz olmaz. Eğer söz verip yapamayacağız projeler olursa herkes gönül bağından bizi çıkarsın. Biz kimseye yapamayacağımız işin sözünü vermeyeceğiz ve kandırmayacağız.'' diye konuştu.
Atıcı'nın hedefi turizm ve ekonomi
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Özkan Atıcı da başkanlık koltuğuna oturması halinde uygulamaya koyacağı bazı projeleri kamuoyuna yansıdı. Atıcı ilçede hem turizmi hem de ekonomiyi hedef alan projeleri hayata geçirmek istiyor. Turizme yönelik olarak Değirmenağzı bölgesinde içerisinde oturma yerleri ve cafeteryalar olan ayrıca sportif faaliyetlerin de yapılabileceği "Kent Parkı” projesini ilçeye kazandırmak isteyen Atıcı, ayrıca ilçede bir çok ailenin geçimini sağladığı fındık ve ilçe ekonomisine yönelik de önemli projeler vaad ediyor.