Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Kemal Günaydın tarafından dün gerçekleştirilen Belediye Meclisi'nde gündeme alınması için öneri sunuldu. Öneri de Düzce Üniversitesi'yolunun yapılacağı alan ile Yenikent arasındaki bölgenin değerlendirilmesi gerektiği yazarken şu ifadelere de yer verildi:

“Düzce'nin kuzey doğusunda yer alan, yeni yerleşim merkezinin de içinden geçen çevre yolunun bir kısmı ihale edilmiş olup, yapım çalışmaları devam etmektedir. Çevre yolunun bir kısmı ve yeni yapılacak Yığılca yolu için de proje çalışmaları yapılmış ve yatırım programına alınmayı bekliyor olması lazım. Düzce İçin güzel bir proje çalışması olmuş. Yapım çalışmaları devam eden kısımda, yolun dolgusu için tahminen üç buçuk milyon metreküp dolgu malzemesine ihtiyaç vardır. Bu kesimde çalışan firmalar, dolgu malzemesi ihtiyacını Tepecik diye adlandırılan, yine yol güzergahında bulunan alandan temin etmektedirler. Temin edilecek üç buçuk milyon metreküp malzemenin bulunduğu yer Üniversite ile yeni yerleşim merkezinin ortasında bulunmaktadır. Bu alan, malzeme alınmadan spor kompleksi gibi planlanıp projelendirilirse temel kazı maliyeti olmaksızın üst yapıya hazır tesis sahası gibi hazırlanır. Tokuşlar kavşağından da Üniversiteye bağlantı yolu yapıldığı takdirde üniversiteli gençlerle, Düzceli vatandaşların güzel vakit geçirebileceği alan kazanılır. Aksi takdirde kendi haline bırakıldığında fiziki görüntüsü hoş olmayan ve iyileştirilmesi oldukça maliyetli bir alan olarak kalacaktır. Bu alan toplamda 300 dönüm civarındadır. Konunun ele alınarak, planlama ve projelendirme konusunda bu sahanın Düzce Belediyesi tarafından gündeme alınıp, incelenerek değerlendirilmesi konusunu bilgilerinize arz ederim.”

Konuyu dinleyen Belediye Başkanı İsmail Bayram ise konunun gündeme alınmasından ziyade meclis üyeleri ve komisyonlar tarafından görüşülmesinin daha iyi olacağını belirterek konuyu gündem maddeleri içine almadı.