YKS sonuçlarının ardından adaylar, üniversite tercihlerini yapmaya başlarken Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, üniversite sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayınla tercih yapacak adayların sorularını yanıtladı.

“Öğrencilerimizi bekliyoruz.”
Canlı yayın öncesinde öğrencilere üniversiteyi anlatan Rektör Nigar Demircan Çakar şu ifadelere yer verdi:
”Hem mevcut öğrencilerimizin hem de bizleri tercih etmek isteyen gençlerimizi, bölümlerimiz, imkanlar, olanaklar, üniversitenin genel koşullarıyla ilgili mümkün olduğunca bilgilendirmeye çalışacağız. Canlı yayına katılanlara çok teşekkür ediyorum. Buradan takip ettiğim kadarıyla çok hızlı ve aktif bir program olacak. 2006 yılında kurulmuş bir üniversite olarak bu yıl yaklaşık 33 bin öğrenciye sahip olacağız. 14 fakültemizle 70 ön lisans ve yaklaşık 70 lisans programımızla öğrencilerimizi eylül ayı sonunda karşılayacağız. Biz 14 programla öğrenim veriyoruz ama ilçelerimizde de ön lisans bölümlerimize öğrencilerimizi bekliyoruz.”

Neden Düzce Üniversitesi’ni seçmeliyim?
“Her şeyden önce Düzce Üniversitesi bir iktisat üniversitesi Kalkınma Bakanlığı ve YÖK tarafından Düzce Üniversitesi sağlık ve çevre konusunda desteklenmeye hak kazanmıştır. Özellikle sağlık ve çevre konusunda bizi tercih edecek öğrencilerimizi çok farklı imkanlar bekliyor. Neden Düzce Üniversitesi? Çünkü Düzce, İstanbul ile Ankara’nın tam ortası bir noktada ve çok stratejik bir alanda yer alıyor. Özellikle sıralamalarda öne çıkmış bir üniversite durumunda. Hem sosyal alanlarıyla, hem eğitim ve öğretim kadrosuyla, teknik ve laboratuar imkanlarıyla sizi burada bir kampus ortamı bekliyor.”

Yeni Kütüphanenizle ilgili bilgi verebilir misiniz?
“Yeni kütüphane binamızla ilgili söylenecek çok şey var. 18 bin metre karelik bir kütüphane binamız var. İçinde hem sosyal alanları hem de okuma solanlarıyla, özellikle online veri tabanlarına ulaşabilme kolaylığıyla mevcut binamızın elverişsiz koşulları yanında çok önemli olacağını söylemek istiyorum. Kütüphane üniversitenin kalbi deniliyor, kesinlikle katılıyorum. Zaten biz de üniversitemiz tam kalbine ay yıldızlı bir kütüphane gerçekleştiriyoruz. Projemizi yapı işleri dairemizin internet adresinden görebilirsiniz.”

Düzce bir öğrenci şehri mi?
“Düzce bir öğrenci şehri olma yönünde hızla ilerliyor. Ulaşımla ilgili sorunlar olduğundan özellikle Düzce halkının öğrenci bakış açısında sorunlar olduğundan bahsediliyor ama geçmişten günümüze bir eğilim olarak baktığımızda biz büyüyoruz, öğrencilerimiz de Düzce’ye değer katmaya devam ediyorlar. Biz büyüdükçe belediyemiz bizim büyümemiz için çaba sarf etmeye, katkı sağlamaya devam ediyor. Ulaşımı rahatlatmak için sıklıkla eğitim zamanında ek seferler koyuluyor. Yine burada ulaşımı sağlayan bir kooperatifimiz var.  Oldukça faydalı bir şehir yaşantısı olduğunu öğrencilere söylemek istiyorum.”

Rektör Çakar bu soruların dışında üniversiteye yeni kurulan bölümler, hizmet anlayışı, fakülteler gibi konularda da öğrencilerden gelen soruları yanıtlamayı unutmadı.

Haber: M. AYDIN