Yıllardır sorun olan Akçakoca Doğancılar Kampüs yolu, dönemin belediye başkanı Fikret Albayrak döneminde Üniversiteliler protesto yürüyüşü yapılmıştı.  Yaklaşık 10 yıldır süren yol sorunu geçtiğimiz yıl, bir bölümünün asfaltlanmasıyla çözülmüştü. Yolun asfaltlanmayan kısmı ise delik deşik!

Hem köylülerin hem de Üniversite öğrencilerinin çok sık kullandığı yol, yağışlı havalarda iyice gün yüzüne çıkıyor. Bir yıl önce bir kısmı asfaltlanarak “ağızlarına bir parmak bal” çalınan vatandaşlar, yolun geri kalan kısmının da tamamlanmasını istiyor. Selim Sarıoğlu isimli bir vatandaşın çektiği görüntülerde araçların güçlükle ilerlediği, köstebek çukurunu andıran yolda manevralar yapmak zorunda kaldığı görülüyor.Yolu kullananlar “ yol demeye bin şahit ister” demekten kendilerini alamıyor.

Yolda maalesef tek sorun bozukluktan kaynaklanmıyor. Öğrencilerin ve köylülerin kullandığı yolda, iki araba yan yana zor geçiyor. Yolun asfaltlan kısmında yürüyen üniversiteliler ve köy halkı için ne bir kaldırım nede yürüyüş yolu var. Bu da kazalara açık davetiye çıkarıyor.

Yol kenarlarındaki geniş kanallarda sık sık araçların kaza yapmasına neden olduğu yönünde şikayetler var. Üniversitenin merkezden Doğancılardaki ana binasına taşınmasıyla başlayan yol sorunu on yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Nazmi Çiloğlu döneminde başlayan yoğun şikayetler Fikret Albayrak döneminde devam etmiş; Albayrak buraya geçici çözüm yerine detaylı bir proje hazırladıklarını bunu uygulayacaklarını söylemiş ancak yeterli kaynağı bulamadan seçimleri kaybederek sorunu yeni başkan Yemenici’ye makamla birlikte devretmişti.

Sorun geçen yıl Özel İdare ve belediye işbirliği ile sıcak asfalt kaplamayla çözülürken, Yemenici buraya köklü çözümün hazırladıkları çok amaçlı yol projesi ile getireceklerini belirtmişti. Ancak projenin ne zaman hayata geçeceği bilinmezliğini koruyor. 

Haber;S.KAŞKIR