Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda iki gün süreyle Arıcılık ve Arı Ürünleri Ar-Ge Proje Pazarı düzenlendi. DAGEM ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen, TÜBİTAK ve MARKA tarafından finanse edilen etkinliğin ilk gününe Düzce Valisi Ali İhsan Su, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hayri Tunç, Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile akademik misafirlerimiz ve ilgililer katıldı. Vali Su, toplantıyı organize eden Rektörlüğe, hocalarımıza ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

 


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ise bakanlığın Düzce ili için yaptığı destekleri rakamsal olarak ifade ederek, tarımsal faaliyetin en stratejik ekonomik faaliyet olduğunu belirtti.

 


Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, arıcılık konusunda katma değeri yüksek arı ve bal ürünlerinin geliştirilmesi gerekliliğini vurguladı.


Açılış konuşmalarının ardından panel, oturumlarla devam etti. bir çok akademisyen alanlarında sunumlar gerçekleştirdi.

HABER:S.KAŞKIR