Düzce Üniversitesi’nin Düzce Belediyesi’nin işbirliği ile  düzenlediği ve toplumla kaynaşma amacı güdülen Bahar şenliği sabah saatlerinde yapılan bir merasim ile başladı.  

 

Açılışa Düzce Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, daire müdürleri ve öğretim görevlileri katıldı.  

 

Şenlik için öğrenci standları üniversite futbol sahasında yerini alırken, Kızılay da kan bağışı için alanda bir stand açtı. 

 

Açılış töreninden önce sahneye çıkan ve istiklal Marşı’nı okuyan Zübeyde Hanım anaokulu öğrencisi altı yaşındaki Şevval Karakaş büyük ilgi çekti. Küçük Şevval’ın marşın iki kıtasını söyleyeceği sanılırken tamamını okuması protokol tarafından uzun uzun alkışlandı.  

 

Bahar Şenliği’nin açılışında bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitenin temel birimlerinin uzun zamandır var olmasına rağmen, resmi kuruluşunun 2006 martında yapıldığını, bu şenliğin Üniversite ile halkın kaynaşmasını sağlamak açısından bir fırsat olduğunu söyledi. 

 

Üniversitelilerin bayramı sayılan Bahar Şenliği’nin ilk etkinliğini Zübeyde Hanım Anaokulu halk dansları topluluğu sergiledi.  

 

Düzce Üniversitesi birimleri arasında yapılan futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ödülleri de verildi. Birinci Olan Orman Fakültesi takımının ödülünü Vali Yardımcısı Kemal Kahraman verirken, ikinci olan Düzce Meslek Yüksekokulu’nun ödülünü ise Belediye Başkanı Mehmet Keleş verdi. 

 

Rektör Şerifoğlu ise iki takımın oyuncularına madalyalarını takdim etti.  

 

Beş gün boyunca ve son günü Anıtpark’ta yapılacak olan şenliğin akşam programlarına ünlü topluluk ve sanatçılar katılacak. Tamamı halka açık olan etkinliklere  Düzcelilerin kolay ulaşması için belediye Anıtpark’tan otobüs seferleri düzenliyor.