Ekranların en çok izlenen dizilerinden Kurtlar Vadisi’nin Abdülhey’i (Kenan Çoban) ve Eşref Bey’i (Barbaros Hayrettin Binicioğlu) bugün Düzce Üniversiteye geldi. Dizi oyuncuları Üniversitenin konferans salonunda Edebiyat Topluluğunun düzenlediği “dizilerin gençler üzerine etkileri” konulu söyleşide öğrencilerle buluştu. Konferansın sürpriz konuğu ise Başbakan yardımcısı Bülent Arınc’ın kardeşi Kutlay Arınç oldu.

 

 

Kurtlar vadisinin Eşref Bey’i adıyla tanınan Barbaros Hayrettin Binicioğlu, diziyi gençlerin örnek alabileceğini söyleyerek, senaristlerin her bölüm için araştırma yaptığını dile getirdi.
Binicioğlu, “Konu dizilerin gençler üzerinde etkisi bu öylesine seçilmiş bir konu oldu. Dizide geçlerin örnek alacağı çok güzel değerler var. Vatan nedir bayrak nedir, bunlar sizin bildiğiniz şeyler ama daha net anlamak mümkün oluyor. Senaristler çok iyi analiz ediyorlar ve hikayeyi ortaya çıkartıyorlar. Bu olaylar gerçeği ile çok yakın deniyor, bana göre senaristlerin çok iyi bir analiz yeteneği var.” Dedi.

Kurtlar vadisi dizisinin en sevilen karakterlerinden biri olan Abdülhey’i yani Kenan Çoban, öğrencilerle bir araya geldiği için çok heyecanlandığını söyleyerek öğrencilerden tek isteğinin okumaları olduğunu söyledi.
Çoban, “Sizlerle beni bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Beni karşılayan arkadaş bana hoş bulduk dedi bende hoş geldiniz dedim, onun nasıl heyecanı varsa bende sizleri gördüğüm zaman o heyecanı yaşıyorum. Hayatım boyunca geçlerin benim dünyamda ayrı yerleri var özellikle öğrenci gençlerin. Bir abi kardeş ilişkisi gibi, onlardan bir tek isteğim var okusunlar, bu vatana bu milletin sizlere ihtiyacı var. Her istediğiniz zaman gelirim, bende sizleri davet etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
Abdülhey’in öğrencileri sete davet etmesine karşılık esprili bir şekilde cevap veren Barbaros Binicioğlu “Yalnız dikkat edin sete davet ediyorum derken öldürecek adam arıyor olabilir.” Demesi salondakileri kahkahaya boğdu.

Haber: S. YANAR