Uygulamaya konulduğu günden bu yana sağlık alanında devrim niteliği yaratan hava ambulansı bugün yine Düzce’ye iniş yaptı. Düzce merkezde sis olması nedeni ile ilk kez Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bu sabah Düzce’ye gelen hava ambulansı iş kazası geçiren bir genci İstanbul Kartal Eğitim Hastanesi’ne sevk etti. Yaklaşık bir saat sonra yine Düzce Üniversitesi’nde yatmakta olan kalp hastası için gelen hava ambulansı 53 yaşındaki hastayı alarak İstanbul Siyami Ersek Hastanesi’ne sevk edildi.   
Akçakoca’da bir fabrikada çalışırken geçirdiği iş kazası nedeni ile bileğini kelsen 25 yaşındaki Şenol Ersoy, kaldırıldığı Düzce üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından İstanbul’a sevki istendi. Üniversitesinin pistine ilk defa iniş yapan hava ambulansı, Şenol Ersoy’u alarak İstanbul Kartal Eğitim Hastanesi’ne götürdü.

Birinci hava ambulansının kalkış yapmasından yaklaşık bir saat sonra 20 gündür Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde yatmakta olan 53 yaşındaki Mehmet Balcılı için de hava ambulansı istendi. Kalp hastası olan Mehmet Balcılı için İstanbul’dan hareket eden hava ambulansı yine Düzce Üniversitesi Hastanesi’nin pistine iniş yaptı.

Bugüne kadar ilk defa Üniversite Hastanesi’nin pistine iniş yapan hava ambulansı kalp hastası olan Mehmet Balcılı’yı alarak İstanbul Siyami Ersen Hastanesi’ne götürdü. Hava ambulansının havalanmasının ardından kameralarımıza konuşan Mehmet Balcılı’nın oğlu, Tuncay Balcılı, hava ambulansı uygulamasının çok güzel olduğunu ve sağlık alanında önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

 Haber; R. BAL