Düzce'nin en büyük camisi olacağı açıklanan ve yapımının gündeme geldiği günden bu yana Düzce Valiliği'nde vali başkanlığında bir çok toplantı gerçekleştirilen Düzce Üniversitesi Camii'nin devam eden inşaatı için yardım çağrısı yapıldı.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, yapımına 14 Nisan 2016 tarihinde başlanan Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii inşaatının tamamlanması noktasında hayırseverlerin desteğinin beklediği yönünde bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, "Yapımı tamamlandığında Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii, üniversitemiz mensuplarının ve tüm halkımızın rahat ve huzurlu bir mekanda ibadet etmesine olanak sağlayacak ve ilimizin en büyük camii olacak. Cami inşaatının halkımızın hizmetine sunulabilmesi için vatandaşlarımızın destek ve yardımlarını bekliyoruz." denilerek hesap numarası paylaşıldı.

(Hesap No: Vakıfbank Düzce Merkez Şubesi  TR500001500158007302769851)

3 bin 700 kişi kapasiteli olacak
Öte yandan 8.814,49 m2 alana sahip külliye olarak yapımına devam edilen İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii’nde 3 bin 700 kişilik kapasite planlanıyor. İki minareli olacak biçimde inşaatı süren Üniversite Camii’nde minarelerin içinde engelli vatandaşların her kata ulaşabileceği engelli asansörleri yer alacak. Ayrıca bodrum katta 2 ve külliye içinde 1 olmak üzere 3 şadırvan da kullanıma sunulacak. Külliyenin altında 252 kişi kapasiteli konferans salonu ile 91 m2 alana sahip kütüphane ve 2 tane çok amaçlı salon da inşa ediliyor.