Bu akşam Düzceli tiyatro severlerle buluşacak olan münasebetsiz isimli tiyatro oyunun ünlü oyuncuları, tiyatro öncesi Düzce’nin meşhur köftesini tattı. Münasebetsiz isimli oyun için Düzce ’ye gelen Ünlü tiyatro oyuncuları Zafer Algöz, Melih Ekener, Seda Akman basın mensuplarına oyun hakkında bilgiler Verdi.
Oyunda Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’i vuran tetikçiyi oynadığını söyleyen ünlü oyuncu Zafer Algöz, demokrasi ve özgürlüğün beşiği olarak görülen Fransa’nın böyle bir yasaya onay vermesini utanç verici bir durum olarak değerlendirdi.
Algöz, “Fransa’nın alacağı kararı önceden hissetmişsiz gibi ben Sarkozy vurmaya çalışan tetikçiyi oynuyorum. Ama bir türlü başarılı olamıyorum. Fransa gibi demokrasinin ve özgürlüğün beşiği olan bütün Avrupa’ya demokrasiyi biz öğrettik diye geçinen bir ülkenin saçma sapan bir karar almasını çok da şaşırmadım. Türklerin soykırım yaptığını meclisten geçirmeleri bir tarafa soykırım yoktur demeyi suç olarak kabul etmesi demokrasi açısından utanç verici bir durum. “dedi.
Turneye kapsamında gittikleri illerin yöresel yemeklerini tercih ettiklerini belirten Alagöz, düzce köftesini ve çorbalarını çok beğendiklerini söyledi.  Düzce’yi çok güzel bulduklarını ifade eden ünlü oyuncular, tekrar Düzce’ye gelmek istediklerini dile getirdi.

Haber; S. KAŞKIR