Akçakoca TMO şube müdürlüğü ilk 8 günde aldığı 4 bin 114 ton fındık ile en çok fındık alımı yapılan yer oldu. TMO rekoltenin daha az olduğu Batı Karadeniz'de daha çok fındık alımı yapıyor.Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürlükleri ve ajanslarında randevular ve fındık alımları sürüyor.

TMO'nun resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Akçakoca TMO şubesi, fındık alımın gerçekleştiği yedinci gün olan 8 Eylül’de, toplam 4 bin 114 ton fındık alımı gerçekleştirerek ilk sırada yer aldı. TMO yurt genelinde fındık alımını sürdürürken, 8 Eylül itibari ile toplam 10 bin 793 ton fındık alımı gerçekleştirdi.

Fındık Alımında ilk sırada yer alan Akçakoca'yı, 2 bin 734 ton ile Ordu, bin 912 ton ile Samsun, bin 494 ile Giresun ve 537 ton fındık ile de Trabzon izledi.Hatırlanacağı üzere, TMO 2008 ürünü için ilk fındık alımı yaptığı 2 Eylül'de, bin 18 ton fındık alımı yapmış ve Akçakoca, 437 ton ile fındık alımında ilk sırada yer almıştı.

Tüm Karadeniz bölgesinde yaklaşık 728 bin ton olduğu tahmin edilen fındık rekoltesine rağmen, TMO'nun ilk 8 günde 10 bin 793 ton fındık alımı gerçekleştirmesi üreticilerin 2008 ürünü fındıklarını, tüccarlara vererek yada müdahale alım fiyatının artacağı Ekim ve Kasım aylarında yine TMO'ya vererek değerlendireceği yönünde tahminlere yol açıyor.Ayrıca TMO'nun rekoltenin daha az olduğu Batı Karadeniz'de, daha çok fındık alımı gerçekleştirmesi, buradaki üreticilerin içinde bulundukları ekonomik sıkıntılardan dolayı, ürettikleri ürünü biran önce nakde çevirmeye ihtiyaç duyduklarını da ortaya koyuyor.