2008 yılında Çamköy'de uygulanmaya başlanan ancak TOKİ'nin roman konutları yapması yönünde karar alınması üzerine 2010 yılında sonlandırılan Çilek Yetiştiriciliği Projesi'nin hüsranla sonuçlanması sonrası bu kez Avrupa destekli bir proje ile üreticilere modern çilek üretimi ve pazarlaması konusunda bilgiler verildi.

Proje üst yönetimini Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Ayhan Ünal’ın oluşturduğu Avrupa destekli proje kapsamında çiftçiler, modern çilek üretimi ve pazarlanması konularında bilgilendirildi.
Toplantıda konuşan Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Ayhan Ünal, proje kapsamında çiftçilere çileğin yetiştirilmesinin yanında pazarlama konusunda da bilgiler verileceğini söyledi.Ünal, “Düzce’de geçmiş dönemlerde farklı zamanda çilek projeleri yaptık ve bunlardan çok iyi neticeler aldık. 60 tane üreticimizin Avrupa birliği projesinden yararlanmasını sağlamak amacıyla bir proje hazırladık. Bunda diğer projelerden farklı bir proje biz yetiştiriciliği zaten uyguluyorduk. Dünyadaki çilek yetiştiriciliği konusunda teknik elemanlarımız bilgi sahibi olacak. bu projede üreticilerimize çileğin yetiştirilmesinin yanında pazarlanması, ambalajlanması çilekten çeşitli ev ürünlerinin yapılması konusunda uzmanlarımız gelerek eğitim verecekler.” Dedi.

Vali Yardımcısı Ramazan Şahin ise proje kapsamında çiftçilerin, çilek üretiminden pazarlamasına kadar pek çok konuda bilgilendirileceğini söyledi.Şahin “Esas amacımız düzgün üretim yaptıktan sonra pazarlatmak. Çilek çok hassa bir meyve. Toplamasından satışına kadar geçen süre çok kısa. Bu süre içerisinde elimizi çok çabuk tutmamız gerekiyor. bunu da modern yöntemlerle yapmamız gerekiyor. Proje kapsamında çileğin üretiminden kalite olarak sınıflandırılmasına pazarlama, paketleme yöntemlerinin öğrenilmesine kadar her türlü aşamada neler yapılması ile ilgili bilgiler verilecek” dedi.

Haber; S. KAŞKIR