Kervan üst geçitte bir at arabasının durduğu ve sürücüleri tehlikeye soktuğu şeklinde ihbar alan polis ekipleri, müdahale için verilen adrese gitti. Buraya kadar her şey normaldi. Polis ekipleri ve atın eziyeti bundan sonra başladı.

Sakatlandığı için yürüyemeyen ve aynı zamanda gebe olan atı üst geçitten kaldırmak için önce zabıtaya haber verildi. Olay yerine gelen Zabıta duruma müdahale edemeyeceğini ifade ederek geri döndü. Daha sonra veterinere haber veren polis ekipleri atın yanında bulunan çocuklardan bilgi aldı.
At arabasını kullanan 13 yaşında ki E.D ve 16 yaşında ki H.U atın düşerek ayağını burktuğunu bu yüzden yürümekte zorlandığını söylediler. Sakat at, yaklaşık 2,5 saat güneşin altında müdahale edilmesini bekledi.
Atın düşerek ayağını burktuğunu söyleyen H.U “ bizde ekmek parası kazanıyoruz, at gebe, ayağı kırık değil düştü ve ayağını burktu, bir kaç güne düzelir” diyerek kendini savundu.

Yaklaşık 2,5 saat gebe ve sakat bir halde güneşin altında bekleyen at, olay yerine gelen veteriner tarafından kontrol edildi. Atın bakımı ve nasıl iyileşeceği hakkında çocuklara bilgiler veren veteriner, atın bu şekilde çalıştırılmasının yanlış olduğunu, atın düzenli olarak bakım ve muayenesinin yapılması gerektiğini söyledi.
İşlemlerin tamamlanmasının ardından at bakıma alındı.
Şehir merkezinde bir üst geçitte sakat ve gebe bir ata müdahalenin 2,5 saat sürmesi, atın güneşin altında o halde bekletilmesi ise tepkilere neden oldu.

Haber: M. YILMAZ