10 ay önce başlamasına karşın bir durup bir başlayan çalışmalar nedeniyle yeterince ilerlemeyen Dal-çık’ta çalışmalar devam ediyor.
Dalçık’ta İlk kazmanın  10 ay önce vurulmasına karşın kazı çalışmaları bir türlü  başlamamış, hatta yan yollar bile geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı.  Verilen uzun aranın ardından Dalçık’ta orta bölümde kazı çalışmaları 1 hafta önce başladı. İlk olarak orta kavşakta başlayan çalışmalar İstanbul istikametine doğru devam ediyor.  Akçakoca istikametinden Düzce istikametine geçen vatandaşların mağdur olmaması için Ankara istikametine doğru kazılar ise henüz başlamadı. Çalışmalar kapsamında Dalçık’a  üst kirişleri yerleştirildi.
Yaklaşık 10 kirişin konulduğu üst bölümlere toplam 60 kiriş yerleştirilecek. 2 hafta sürecek çalışmaların ardından  Ankara istikametine doğru da kazı çalışmaları başlayacak.
Kirişlerle üst bölümlerinin de kapatılmasının ardından yayalar bu bölgeyi rahatlıkla kullanabilecek. Üst kirişlerin tamamlanması trafiğinde bir nebze rahatlamasını sağlayacak. Artık İstanbul’dan gelen bir araç Akçakoca istikametine gitmek için Kervan kavşağından dönmek zorunda kalmayarak  üst kirişlerin konulduğu bölgeden dönüş yapabilecek.