Düzce Belediyesi, " Temiz bir Düzce için el ele" sloganıyla kapsamlı bir temizlik kampanyasına başladı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından açılışı yapılacak olan kampanya, Ağa Mahallesi'nden start aldı.

 

 


Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucu Düzce'deki 56 mahallenin tamamı kısa bir zaman içerisinde pırıl pırıl olacak.

 

İLK ÖNCE AĞA MAHALLESİ ÇÜNKÜ…


Bugün Ağa Mahallesi’nde projenin açılışını yapan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, startını verdikleri temizlik kampanyasını, 30 Mart yerel seçimlerinde verdiği sözlerinin başlangıcı olarak yorumladı.

 

Keleş, “Bugün güzel bir gün, ağa köyüne verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesinin başlangıç günü… seçim döneminde hizmetlerin ilk önce ağa köyünde yapılacağı sözü vermiştik. Bugün bunu gerçekleştirmek üzere buradayız. İnşallah ağa köyünde hizmeti bir ay gibi kısa süre içinde bitirip ağa köyü mahallesini pırıl pırıl hale getireceğiz.” dedi.

 

 

Keleş, Yapacakları hizmetleri de şöyle sıraladı:


“Temizlik işleri müdürlüğümüz birçok çalışma yapacak. Öncelikle temizlik yapacağız, eksik konteynerler koyulacak çöp toplama saatleri düzene koyulacak. molozları kaldırılacak. Fen işleri müdürlüğümüz kaldırım yapacak. Tretuvar geliştirdik. Bazalt taşı koyduk. 5 bin metre kare kaldırım yapacağız. İç yollarını asfaltlayacağız. 10 bin metre kare asfalt yapacağız. Hepsini asfaltlayacağız. Öncelikle buraya ağaç ve çiçek dikeceğiz ama sizde bunları koruyacaksınız. Çocuklara yoldurmayacaksınız hayvanlara yedirtmeyeceksiniz. Aydınlatma direkleri dikeceğiz. Destek hizmetleri trafik yön levhaları yerleştirilecek. Çocuk oyun grupları yenilenecek. “

 

Keleş ayrıca Altyapı ve kanalizasyon eksikliklerinin kapatılacağını ulaşım sorunlarının giderileceğini de sözlerine ekledi. Hizmetleri sayan Keleş, Ağa mahallesi halkından yapılanları korumaları konusunda söz almayı da ihmal etmedi.

 

 


Kahvehanede Ağa Köyü halkını bilgilendiren Keleş ayrıca Ağa mahallesi halkının başta iş olmak üzere taleplerini dinledi, ilgili kurum müdürlülerine notlar arttırdı…


Ardından, Belediye başkanı Keleş, mahalleyi dolaşırken, kazmayı küreği alan ekipler de hızla çalışmaya başladı…

 

 

Haber;S.Kaşkır