Düzce İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi’nin 5 Ağustos 2011 tarihinde Genel Merkezi İspanyanın Barselona şehrinde olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’na (UCLG-MEWA) üye olmuştu.



Düzce İl Özel İdaresi Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu Ve Batı Asya Bölge Teşkilatı üyeliğinden çekilme kararı aldığını açıkladı.



Her yıl farklı ülkelerde şehirleşmeyle ilgili toplantılar organize eden teşkilatın daha çok belediyeleri ilgilendirdiği belirtildi. Teşkilatın yıllık üye aidatı her yıl artmakta olduğu bu yıl 7 bin 500 Euro olarak belirlendiği gerekçe gösterildi ve İl Genel Meclisi Başkanlık Makamından gelen teklifle, Ağustos ayı toplantısının ilk birleşiminde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı üyeliğinden çekilme konusunu görüşmek üzere gündeme aldığı açıklandı.



Yapılan müzakereler sonucunda söz konusu üyelik aidatının ihtiyaç olan daha farklı alanlarda değerlendirilebileceği uygun görüldü ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) üyeliğinden çekilme kararı, yapılan işari oylama neticesinde oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber;S.Kaşkır