Metruk, atıl ve sahipsiz halde bekletilen binaların uyuşturucu ve madde bağımlıların mekanı haline gelmesi hükümeti yeni bir karara yöneletti.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uyuşturucu kullanımının özellikle metruk binalarda olduğunu belirterek, “Türkiye’nin neresinde metruk yapılar bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu bir önleyici tedbirdir ve doğrudur” dedi.


Başbakan Yardımcısı Arınç'ın bu sözleri özellikle deprem sonrası ağır hasarlı veya orta hasarlı olarak merkezde bekletilen metruk binaların yıkımını gündeme getirdi.


Arınç, "Özellikle uyuşturucu kullanmanın veya bonzai benzeri sentetik uyuşturucuların kullanılmasının metruk binalarda, harap yerlerde ve buraları mesken tutan kişiler tarafından istimal edildiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla Türkiye’nin neresinde metruk yapılar, viran haneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu bir önleyici tedbirdir ve doğrudur. Bakanlar Kurulumuzda da bu konu görüşülmüştür. 3194 sayılı İmar Kanunumuzun 39 ve 40’ıncı maddelerinde bunu karşılayan hükümler de bulunmaktadır. Bunun süratle uygulanabilir olup olmaması ve bizim uyuşturucu ile mücadelede tehlikeli olarak gördüğümüz bu yapıların bir an önce yıktırılması konusunda eğer Çevre ve Şehircilik Bakanımıza görev verilmiştir.“dedi.



Başbakan Yardımcısı Arınç'ın bu sözleri Düzce'de depremden arta kalan çok sayıda atıl binaların yıkımını hızlandırması bekleniyor. Düzce‘de atıl binalar içinde Atatürk Bulvarında bulunan Yurt Kur'a ait binanın yanında resmi ve özel şahıslara ait çok sayıda bina bulnuyor.

 

HABER:E.TAYHAN