Çamköy ’de yaşayan yaşlı çift durulmayacak durumda olan bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Mutfak ve oturdukları yer aynı odada olan barakanın tuvaleti ise dışarda. Tek odalı bir barakada yaşayan Hatice ve Cemil Cahanker, yetkililerden yardım bekliyor.

Hatice Cahanker, günde 5 hap içtiğini dile getiriyor. Bulundukları yerin güvenlikli olmamasından yakınan Hatice teyze biri gelip bizi boğacak diye çok korkuyorum diyor.

Hatice,” evimiz yok. Gelirimiz maaşımız yok. Yaşlılık maaşı alıyoruz o da yetmiyor. Ev istiyorum. Bize buradan Allah aşkına kurtarın.” Diye yetkililere sesleniyor.

 



Camlardan soğuk alan, duvarları tuğla örgü olmayan barakada kurulan soba da borusunun düzgün takılmamasından dolayı tehlike saçıyor.

 



Cemil Cahnanker, Çamköy konutlarından kendilerine ev çıkmadığını, herkesin kendi tanıdıklarını ev sahibi yapmak için uğraştığını dile getirdi.

 



Hatice Cahanker ise sularının ve elektriklerinin bir gidip bir geldiğini, yardıma ihtiyaçların olduğunu ve valiye gitmelerine rağmen bir şeyin değişmediğini dile getirdi. Kızları Fatma Cahanker, konut dağıtımında ayrımcılık yapıldığını, bu olayı gerekirse başbakanlığa kadar taşıyacağını dile getirdi.

Yardım bekleyen aile artık kendilerine bir el uzanmasını bekliyor.

 

Haber: G. KARDUZ