İlimizin yemyeşil doğası ve kültürel yerel yaşam tarzı ile dikkat çeken Yığılca ilçesi, bünyesinde barındırdığı Yılançatı Kanyonu ile gündeme geliyor…

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı 9. Bölge Müdürlüğü’nden gelen uzman heyet bölgenin milli parklar statüsüne alınması için çalışmalar başlattı.
Bölgede yapılan çalışmalar; Yığılca Kaymakamlığı, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katılımıyla gerçekleştirildi. İki günlük teknik inceleme sonunda, Yılançatı Kanyonu ve çevresinin tabiat parkı özellikleri taşıdığı, ancak bölgede bulunan biyolojik çeşitlilik nedeniyle de milli parklar statüsüne kazandırılması için ilgili kurum ve kuruluşların da katılımıyla çalışmalar yapılması gerektiği belirtildi.

 

 

 

Milli park: Bilimsel ve estetik bakımdan, milli ve milletlerarası ender bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarını ifade eder. Türkiye, tarihi ve sosyal açılardan olduğu gibi biyolojik çeşitlilik açısından zengindir. Ülkemizin ev sahipliği yaptığı biyolojik çeşitlilik değerleri farklı koruma alanı statüleri ve farklı kanunlarla koruma altındadır. Bu koruma statülerinin bir kısmı ulusal mevzuata göre, bir kısmı da uluslararası sözleşmelere dayanarak oluşturulmuştur.

 

Haber: C. ÜSTÜNER