Gümüşova Fatih Mahallesinde iki katlı evde çıkan yangına Gümüşova belediyesinin su tankeri gönderilmesi tepki ile karşılanmıştı. Gümüşova gibi bir ilçede tek itfaiye aracının hizmet vermesi eksilik olarak yorumlanmış, itfaiye teşkilatının kurulmasının şart olduğu dile getirilmişti.

Düzce Merkez ve İlçelerden gönderilen itfaiye araçları ile yangına müdahale edilirken, Gümüşova Belediyesi’nden su tankeri gönderilmesinin sebebini Belediye başkanı Ahmet Bostancıoğlu’ndan aldık.Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, Gümüşova’nın en önemli sorunlardan biri itfaiye olduğunu hatırlatarak ilçede tek bir itfaiye aracının hizmet verdiğini o günde aracın arazı yaptığını söyledi. Bostancıoğlu yangın çıkmasını da tamamen kötü bir tesadüf olarak yorumladı.

 

 

TESADÜF KAZALAR OLABİLİYOR

 

Bostancıoğlu, “Yangın üzücü bir hadise yangın olan mülk sahiplerine geçmiş olsun diyoruz. Bizim 1 itfaiyemiz vardı. Tümden kurma çalışmalarımızda devam ediyor. İtfaiyemiz 1 gün önce arıza yapmıştı. Motor sökülmüş ve tamire götürülmüştü. Yangında tesadüf. Kalan traktör tanklarımızla müdahale edildi. Kasıtlı bir şey yok. Şimdiye kadar olan yangınların hiçbirine geç kalmadık. Üzücü bir hadise. Tesadüf kazalar olabiliyor.” dedi.

 

 

ÜZÜCÜ BİR HADİSE AMA İMKANLARDA BU

 

“Biz tepkilere saygı duyuyoruz ama hakkaniyet içinde olmalı.” Diyen Bostancıoğlu seçim dönemi polemik yaratmak amacıyla bu kadar tepki ile karşılandığını söyledi.

 

 

Bostancıoğlu, “Polemik yaratılarak yıpratma amaçlı yapılan katılmak mümkün değil. seçim arifinde yıpratmak için polemik yaratmaya gerek yok. Hatalarımız da eksikliklerimizde olabilir. Ama sonuçta yoğun bir çalışmanın içinde. Buda üzücü bir hadise ama imkanlarda bu.” diye konuştu.

 

Bostancıoğlu, başkan olduktan sonra Düzce Belediyesi tarafından verilen itfaiye aracının geri alındığını iddia ederken, itfaiye teşkilatı kurulması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Bostancıoğlu, “ Biz göreve geldiğimizde Düzce belediyesinden emanet alınmış itfaiye vardı. Bu itfaiye biz seçildikten 1 hafta sonra geri alındı. Göreve geldikten sonra bozuk itfaiye tamir ettirip çalıştırdık. Biz itfaiyeyi tümden kurmaya çalışıyoruz. Dünkü yangını olmasını istemezdik. Mülk sahiplerine geçmiş olsun diyoruz.” dedi.

 

İlçede çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Bostancıoğlu , altı buçuk km. alanda asfalt çalışması yaptıkları söyledi. Gümüşova halkının su probleminin çözümü için 2 proje hazırladıklarını birini kısa sürede hayata geçireceklerini ifade eden Bostancıoğlu kendi imkanları ile hayata geçirecekleri proje ile Gümüşova halkını temiz bir su kaynağı ile buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

 Haber;S.KAŞKIR