Düzce’de uzun yıllardır kullanılmayan ve kırık köprü olarak anılan Mamure Köprüsü ulaşıma açıldı. 1945 yılı yapımı olan ve halk arasında Kürt Hasan Köprüsü olarak bilinen köprü 1965 yılında Düzce’yi vuran selde yerle bir olmuştu. Vatandaşlar uzun yıllar yapılan asma köprü ile ulaşım sağladı. Şimdi ise hem araçların hem de yayaların kullanabileceği bir köprüye sahip oldular.

 

 



Bugüne kadar sadece yayaların kullanabildiği köprünün yanında inşaa edilen Mamure köprüsü Düzce şehir merkezini Mamure, İstilli, Fevziye, Paşakonağı, Gölyaka ve diğer köylere bağlayarak D-100 karayolunun yükünü hafifletti.

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın da çalışmalarını yakından takip ettiği köprünün önceki yıllarda olduğu gibi sel felaketlerinden etkilenmemesi için güçlü demir kazıklar üzerine yapıldı.

 

 

Yeni yapılacak köprü ile birlikte vatandaşların kullanmak zorunda kaldığı ve sırat köprüsü adı verilen yaya köprüsü ise onarım istiyor. Uzun yıllar hizmet veren asma yaya köprüsünün paslanarak çürüyen korkulukları bu hali ile tehlike arz ediyor…

Öte yandan köprünün üzerinde bulunan küçük Melen Çayının iki tarafına taş duvar yapıldı. Böylece suyun akışkanlığı sağlanarak taşkınlar için de önlem alındı.

Haber: S. KAŞKIR