Geçtiğimiz hafta Yığılca’ya bağlı Asar köyü mevkiinde Bedrettin Pek’in idaresindeki Pat pat diye tabir edilen tarım aracı sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrilmiş, 56 yaşındaki sürücü kaza yerinde yaralanmıştı. Yığılca’dan Düzce Üniversitesi  Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen patpat sürücüsü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.  Yaşanan bu kaza ilçede bir eksikliği de gözler önüne serdi.  Bölgede yaşayan vatandaşların iddiasına göre;  İlçede 112 ekibi ve ambulansının bulunmaması sağlık ekiplerinin acil vakalara müdahaleyi geciktiriyor.

Son olarak ilçede yaşanan kazada arkadaşının hayatını kaybetmesinin acısını yaşayan Sami Yeşildağ, Pek’in hayatını kaybetmesinde bu eksikliğin neden olduğunu savundu.

“Madem bu kadar modern bir ülkeyiz neden personel yok?”

Yığılca’da yeterli sayıda ambulans ve 112 personelinin olmamasında dolayı mağduriyetini dile getiren Sami Yeşildağ, konuya ilişkin şöyle konuştu: “ İlçemizin 20 bine yakın nüfusu var. Tek ambulansı var ve 112 Acil Servis personeli yok. Yığılca’nın Asar Köyü mevkiinde pat pat kazası gerçekleşti. Kazada bir arkadaşımızı kaybettik. Kazanın Yığılca’ya 10 kilometre, Düzce’ye ise 40 kilometre mesafede olduğu yerde ambulans gelene kadar arkadaşımızı kaybettik. Yığılca’ya 112 personeli dahi getirtemiyorlar. Madem bu kadar modern bir ülkeyiz neden personel yok?”

“mağdur durumdayız”

 Yığılca halkı olarak en az 2-3 tane donanımlı ambulans ve donanımlı personel istediklerini söyleyen Yeşildağ, mağduriyetlerini dile getirdi.

 Yeşildağ, Araştırdığımda diğer ilçelerde bu sıkıntıların olmadığını gördüm. Diğer ilçeler merkeze daha yakın ve Yığılca’nın yolu da kötü olduğu için mücadele çok geç oluyor ve mağdur durumdayız.  Bu konuda benim dışımda herkes şikayetçi” diye konuştu.

Haber; S. C. AKYÜZ