Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı, “yıpranma” gerekçesiyle bugün olağanüstü kongreye gitti. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan olağanüstü kongreye vakfın daimi üyeleri Vali Ali İhsan Su ve Belediye Başkanı İsmail Bayram katılmazken, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve mevcut yönetimden bazı isimler hazır bulundu.

 

Toplantı gündeminin okunmasının ardından Vakfın 2013 yılı faaliyetlerini anlatmak üzere Vakıf Başkanı Veysel Çakar söz aldı. Çakar’ın konuşması 2013 yılı faaliyetlerinden çok 1 yıl boyunca kamuoyuna da yansıyan tartışmalara cevap niteliğindeydi. Vakfın kuruluşundan başlayan Çakar, vakfın harcamalarının nereye gittiği, ek bina, başhekim ve üniversite kantini ile ilgili konuştu.

 

Çakar, “Bu vakfın paraları nereye diyor diye soranlar var merak edenler karar defterini okusunlar… Paralar ve harcamaların tamamı devlet muhasebat yasasına uygun şekilde kayıt altında… Düzce Üniversitesi'ne yönelik ciddi eleştiriler var. Bunlardan hem Düzceliler hem de kanaat önderleri rahatsız. Bizim son bir yılımız Başhekimle uğraşmakla geçti. Vakfın yaptığı basın toplantısından sonra kıyamet koptu. O günden sonra hastane başhekimine cevap vermekten işimizi yapamaz hale geldi. Masa ve sandalye satarak borçları bitirdik.” dedi.

 

Çakar, yaklaşık 40 dakika süren konuşmasında ağırlıklı olarak Üniversite eski başhekimi Bünyamin Dikici ile hastane kantini ve ek binasına ilişkin iddiaları cevaplandırdı.

 

İspat etsinler kendimi vururum

 

Çakar, konuşmasının sonunu “Benim yönetim kurulunun her biri namuslu şerefli insanlardır. O arkadaşlarımın hiçbiri vakıf yönetimi gelirleri ile bir yudum su içmemiştir. biri ispat etsin kendimi heykelin önünde vururum. Bizim 2013 faaliyetlerimiz hastane başhekimi ile mücadele ve borçları ödemekle geçti. Borçları ödedik başhekimle ilgili olarak da gereken yapıldı. Kurnaz adam ayağından asılır.” şeklinde tamamladı.

 

Çok saldırıya uğradık

 

Vakıf kongresi sonunda söz alan Eski Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Darıyerli, eski yönetimin yıpratıldığını belirterek isim vermeden Milletvekili İbrahim Korkmaz’a göndermede bulundu. Darıyerli, “Yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum. Biz eski yönetim olarak çok saldırıya uğradık. Yaralandık, “Özür dileyeceksiniz, adam olun” dendi malum milletvekili tarafından..” ifadelerini kullandı.

 

Eski yönetimin ibra edilmesinin ardından tek liste ile seçime gidildi. Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

 

“Yusuf Taşhan, Ali Dilber, Fahri Çakır, Selami Kuru, Şaban Yılmaz, Mücahit Kaplan, Yusuf Ercan, Abdülkadir Karabacak, Mehmet Bakan, Aydın Maradit, Celalettin İçmeli, Şerif Demir…”

Haber; S. KAŞKIR