Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Yusuf Taşhan ve vakfın yönetim kurulu üyeleri Öncü TV’ye kutlama ziyareti gerçekleştirdi. Öncü TV Kurucusu Önder Tonyalı’ya başarılar dileyen Taşhan ve yönetim kurulu üyeleri uzun süren sohbetin ardından mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.


Doğru ve tarafsız yayın anlayışı ile 20 yılı geride bırakan Öncü TV ailesine başarılar dileyerek Düzce’nin gelişiminde Öncü TV’nin katkılarının büyük olduğunu ifade etti. Yaklaşan yerel seçimlerde bir sivil toplumu kuruluşu olarak yeni oluşturdukları yönetimle vakfın beklentilerini sorduğumuz Taşhan, şunları söyledi:


POLİTİKA YAPMAYIN!


“Biz de geçmişte seçimlere katıldık. Bize büyüklerimiz şunu söyledi; “Politika yapmayın. İnsanlara doğruları söyleyin. Sorunları tespit edin, insanlar inansınlar.” Bu yerel bir seçim. Seçilecek kişi her gün halkın içinde olacağından taahhüt ettikleri yerine getiremediğinde kendi de mahcup olur, halk da hayal kırıklığına uğrar. Düzce için hayırlısı kim olacaksa onun kazanmasını istiyoruz. Belediye başkanı demek Düzce’nin sahibi demektir.”


HER TÜRLÜ PROJEYE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Vakıf olarak Düzce’nin gelişimi için her türlü projeye destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Taşhan, “Vakıf olarak duyulan her türlü ihtiyaç konusunda inandığı projeye destek vermeye her zaman hazırdır. Vakfımızın üniversitedeki faaliyetlerini bilmeyen çok insan var. Bunlar reklam için yapılmaz. Geçmiş yönetimine sonsuz teşekkürler ediyoruz. 36 kişi ile vakfın yönetimini kurduk. Bu haliyle vakıf, fedakarlık isteyen bir görev. Zaman, proje üretebilecek olay. Şuandaki yönetim onuru ile ayakta. Düzce’nin ilçeleri ile tamamını kapsayan vakıftır. Vakıflar birlikte herhangi bir talebi isteyen herkese kapımız açık.” dedi.


DUYUMLARLA VAKFIN DEĞERLENDİRİLMESİNİ İSTEMİYORUZ


Hesap verebilen bir yönetim oluşturduklarını söyleyen Taşhan, vakıf hakkında gıyabi konuşmaların olmaması temennisinde bulundu.

Taşhan, “Vakfımızın çalışmaları konusunda sıkıntı olmaz. Yönetimdeki arkadaşlarımın hepsi maddi ve manevi bu vakfın onuruna ihtiyaç duymayan insanlar. Hesap kitap konusunda ne kendimi ne de arkadaşlarımızı sıkıntıya sokacak hiçbir faaliyete izin vermeyiz. Vakıf hakkında gıyabi konuşmaların olmamasını istiyoruz. Duyumlarla vakfın değerlendirilmesini istemiyoruz. Vakıf hakkında bir şey öğretmen isteyenlere vakit ayırır, neler yaptığını anlatırız.” diye konuştu.