Geniş katılımlı bir kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Yusuf Taşhan amaçlarının siyasi ve reklam olmadığını vakıflarının özveriyle göreve devam ettiğini açıkladı. Taşhan''1994 yılında kurulan vakfımızın amacı nerede hangi ilçemizde olursa olsun okul, cami veya benzeri yaptırmak isteyip de bize proje getirenlere yardımcı oluyoruz. Düzce Üniversitesinin kuruluşunda da büyük emeğimiz geçmiştir'' dedi.

 

 

SERTİFİKALI BİR TURİZM REHBERİMİZ YOK

 

 

Taşhan bir soru üzerine'' Düzce'nin kalkınmasında sanayiden çok turizmin rol almasının gerektiğini, ancak ilimize gelen turistleri gezdirecek turist rehberi olmadığı için yüksek ücretlerde büyük şehirlerden rehber tuttuklarını'' ifade etti.

 

Daha sonra söz alan vakıf başkan yardımcısı Mehmet Bakan'da iki yüz kişi davet ettiklerini ancak katılım düşük olduğunu belirtirken, gelen katılımcılara çok teşekkür etti ve özveriyle vakfın çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

 

Basın toplantısına Gölyaka Belediye başkanı Bekir Akbulut, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Gümüşova Belediye başkanı Ahmet Azap, Konuralp eski belediye başkanı Yusuf Ercan, Düzce'deki bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.

 

Gölyaka belediye başkanı Bekir Akbulut yaptığı açıklamada 'devletin alt yapı eksikliklerini gidermesini ve bizlere sahip çıkmasını istiyoruz” diyerek, turizmin altyapısını oluşturmak gerektiğine vurgu yaptı.

 

Kaynaşlı Belediye başkanı Erol Bayraktar'' burada konuşuyoruz altı ay sonra toplandığımızda aynı şeyleri söylüyorsak işleri takip etmesi gerekenlerin eksikliğidir.'' dedi.

 

Gümüşova belediye başkanı Ahmet Azap ''diğer konuşmacılara katıldığını yapılacak bir çok şeyin olduğunu belirtti.

 

Haber; G.TEKİNALP