Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli şube müdürleri katıldı.

Toplantıda 2018 yılının asayiş verileri, 2017 yılı ile karşılaştırıldı. Yürütülen çalışmalar ve verilerdeki seyrin değerlendirilmesi yapılırken, suçlarla mücadelede yeni atılacak adımlar konuşuldu.

“25 Şubat itibariyle göreve başlıyorlar”
25 Şubat itibariyle 80 bekçinin göreve başlayacağını açıklayan Dağlı şunları söyledi:

“80 bekçimiz, güvenlik soruşturmaları yapılmak suretiyle, ilimize tahsis edildi. Gece bekçilerimiz de 25 Şubat itibariyle göreve başlıyor. Bu da ilimiz açısından önemli bir artı. Öncelikle büyük illerde pilot bir çalışma yapıldı. Sonuçlarının çok başarılı olduğu görüldükten sonra, diğer illerimizde de yaygınlaştırılmaya başlanıyor.

“Köylerimize MOBESE’leri kuracağız”
Jandarma bölgelerinde, suçlarla mücadelede daha başarılı adımlar atma hedefinde olduklarını söyleyen Vali Dağlı, köylere de MOBESE koyulacağı müjdesini şu sözlerle anlattı:

“Jandarma bölgemizde güzel bir çalışmamız var. Bu günlerde ona kaynak sağlamaya çalışıyoruz. Gerek Genel Komutanımız, gerekse konuyla ilgili bölüm komutanımızla Ankara’da görüşmek suretiyle, MOBESE sistemini köylerimize yönelik olarak hazırladık. Projemiz hazır ancak, yürürlüğe koymak için bir miktar kaynağa ihtiyacımız var. Bu da büyük bir kaynak ama bir yerden başlayıp, köylerimize MOBESE’leri kuracağız. Jandarma bölgemizde de daha etkin bir çalışmayı böylelikle yapmış olacağız.”

“Güçlerimizi birleştirerek, anında müdahale ediyoruz”
İstatistiksel veriler üzerine değerlendirmede bulunan Vali Dağlı, çalışmaların gayretle devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Tabi ki biz çalışmalarımıza daha gayretli ve özenli bir şekilde devam edeceğiz. 2017 ve 2018 yılını karşılaştırdığımızda, gayet güzel bir başarının, hem emniyet bölgemizde, hem jandarma bölgemizde alındığını görüyoruz. Bunlar birlik, beraberlik ve koordinasyon içerisinde yapılan çalışmalar. Çalışma arkadaşlarımız bilirler, bizde emniyet ve jandarma bölgesi diye bir ayrım yoktur. Her ne kadar kâğıt üzerinde olsa da, maçlarda emniyet müdürlüğünün yanı sıra jandarma komutanlığımız da görev alır. Yol uygulamalarında, emniyet ve jandarma unsurlarımızı bir araya getirmek suretiyle, ortak uygulamalar yapıyoruz. Güçlerimizi birleştirerek, anıda müdahale etme imkânımız oluyor.”

Kapasite 664, mahkûm sayısı 1451
Vali Dağlı’nın açıklamaların ardından söz alan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Çilimli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşanan yer sıkıntısına değindi. 664 mahkûm kapasitesi olan ve bin 451 hükümlünün bulunduğu bilgisini paylaşan Çetinkaya, sorunun çözümü noktasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Cezaevi Müdürümüz, Başsavcımız, Cezaevi Savcımızla koordine olarak, Valimizi bilgilendirmek suretiyle, oradaki tebliğlerimizi arttırmak suretiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Dışarıdaki adamın yakalanması zor, içerideki adama da sahip çıkmalıyız ki, her türlü olaya engel olalım. Bu konuda da oradaki fiziki şartları geliştirme yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
 
 
Vali Dağlı’nın asayişle ilgili istatistikleri dile getirmesiyle başlayan toplantıda 2017 yılına kıyasla 2018 yılında şu veriler paylaşıldı.
 

2017 2018
ÖLDÜRME OLAYLARI 6 8
HIRSIZLIK OLAYLARI 958 896
DOLANDIRICILIK OLAYLARI 251 131
ŞAHIS SORGUSU 92.792 155.986
TERÖR OLAYLARI 255 33
KAÇAKÇILIK OLAYLARI 218 175
NARKOTİK OLAYLARI 405 295
SOKAK OPERASYONLARI 62 48
BİLİŞİM SUÇLARI 115 87
TRAFİK KAZASI 1985 2088
ABARTI EGZOZ 76 257
SÜRÜCÜ BELGESİZ ARAÇ KULLANMA 710 823
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMA 531 593

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ