21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji günü olması nedeniyle Gümüşpınar Mehmetçik İlkokulu’nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“İlimiz orman ve suyun iç içe olduğu bir yer”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
Orman ve su birbirinin ayrılmaz iki parçası. İlimiz bu açıdan gerçekten çok zengin. İlimizin yüzde 52’si orman alanı içinde. Su bakımından da devasa kaynaklarımız var. İstanbul’un suyunun 3’te 1’ini biz gönderiyoruz. İlimiz orman ve suyun iç içe olduğu bir yer.

“Eko turizme dayalı projelerimiz mayıs ayında faaliyete geçmeye başlayacak”
İlimizdeki sanayimiz orman ve suyu kirletmeyen bir sanayi. Yine gelir kaynağımızın önünde tutarak çevreye ve suya zarar vermemesini önceliyoruz. Turizm ili olmak istiyoruz ama beton binaların yoğunlaştığı bir turizm tarzı değil eko turizm dediğimiz orman ve suyla iç içe olan ve ormanın içerisinde ormana azami derece usulüne göre yararlanmayı gerektiren bir turizmi önemsiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımızla önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz. İlimizdeki eko turizme dayalı projeleri anlatma imkanı bulacağız. Bu projeler de önümüzdeki mayıs ayında faaliyete geçmeye başlayacak.



“Ülkemizin daha yaşanabilir yeşilliklerle dolu bir ortama getirilmesi için çalışıyoruz”
Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ise şöyle konuştu:

“21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle ülkemizdeki ormana, doğaya, toprağa duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan çalışmaların kamuoyuna duyurulması ve ülkemizin daha yaşanabilir daha güzel yeşilliklerle dolu bir ortama getirilmesi için çalışmalar yapmaktayız. 21 Mart Ormancılık Günü ülkemizde değişik etkinliklerle kutlanmakta ve bu etkinliklerimizin bir tanesini de bugün burada icra etmekteyiz. Ormanlarımızın ve ormanın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ormanlarımız oksijen sağlar, karbon tutar, toprağımızı muhafaza eder, insanların keyifli yaşam sürmesini ve hayatı daha güzel bir şekilde yaşamasına en büyük katkıyı sağlar.”  



Konuşmaların ardından Düzce Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ve öğrenciler tarafından hazırlanan Karadeniz Halk oyunları gösterisi büyük bir beğeni ile izlendi. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.



Son olarak, öğrencilerin günün anlam ve önemini kavraması amacıyla ellerine aldıkları dövizlerle fidan dikimi gerçekleştirildi.



Vali Sağlı ve beraberindekiler, Gümüşpınar Mehmetçik İlkokulu’nakazandırılan zeka oyunları sınıfının açılışı gerçekleştirdi. Protokol, anasını öğrencilerini ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.



Haber: Ö.YILMAZ