Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” takdimi için şehit yakını ve gazilere yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

Son olarak, 2015 yılında Şırnak Silopi ilçesinde bölücü terör örgütleri mensuplarınca yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Polis Memuru Mustafa Yahya Mertcan'ın ailesine “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” tevcih edildi. 

Vali Dağlı, Şehit Polis Memuru Mustafa Yahya Mertcan'ın Nusrettin Mahallesi’ndeki baba ocağını ziyaret ederek, Babası  Halit Mertcan ve diğer aile yakınları ile bir araya geldi. Dağlı’ya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım eşlik etti.

Burada yaptığı konuşmasında Dağlı, “Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün  korunmasına, devletin yücelmesine, üstün gayretleri ve fedakârlıklarıyla katkıda  bulunanlar ile bu uğurda canlarını feda eden şehidimizin ailesine devlet övünç madalyası ile beratını tevcih etmek üzere kendilerini ziyaret etmiş bulunmaktayız” ifadelerinde bulundu.

Haber: Ö.YILMAZ