Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Vali Zülkif Dağlı, Çevre Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal ve maden ocağı sahipleri katıldı. Toplantıda, Düzce'de faaliyet halinde olan maden işletmeleri ve maden sektöründe yaşanan sorunlar ile alınması gereken önlemler ve maden sektörü standartlarının uygulanmasındaki eksikliklerin giderilmesi konuları konuşuldu. 

"Çevreyle ilgili prosedür ve cezalar çok ağır" 
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Zülkif Dağlı, "Maden sektöründe çalışan arkadaşlarımızla bir araya gelelim, onların bize söylemek istedikleri konular olabilir ve bizimde söyleyecek şeylerimiz olduğundan böyle bir toplantıyı yapmak istedik. Tabii çevreyle ilgili faaliyetlerimiz devam edecek. İnsanın olduğu yerde her şey insan içindir. İnsanın barınması, daha iyi yaşaması ve daha iyi bir şekilde hayatını devam ettirebilmesi için her şey Allah tarafından bizlere bahşedilmiştir. Ancak bu faaliyetleri yaparken çevreye nasıl daha duyarlı ve zarar vermeden bunları yapabiliriz bunların üzerinde duracağız. Amacımız hem çevreye nasıl duyarlı davranabiliriz hem de çevreden azami nasıl yararlanabilir ve istifade edebiliriz. Biz hem sizi dinleyeceğiz hem de arkadaşlarımız uygulamaları anlatacaklar, baştan her şeyi konuşmak istedik. Daha sonra da kurallara uymayan arkadaşlarımız olursa da karşılıklı serzenişler, sızlanmalar olmasın. Çevreyle ilgili prosedür ve cezalar çok ağır. Bu durum müteşebbislerimize de zarar verici boyutta olabilir. Niyet hiçbir zaman ceza veya buna tevessül etmek veya bu duruma düşmenizi sağlamak değildir. Karşılıklı olarak sizin sorularınız varsa onları da dinleyeceğiz." ifadelerinde bulundu. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından madencilik sektörü ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Toplantı sorular, görüşler ve değerlendirmelerin alınmasıyla son buldu.