İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı 3.Dönem Toplantısı Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya ilgili kurum müdürleri katıldı.

Yaptığımız çalışmaların bir nebze de olsa sonucuna ulaştık
Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı üzerinde durdukları iki önemli konudan birinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan istihdam seferberliği olduğunu söyledi. Dağlı, konuyla ilgili “Bu konuda il olarak iyi bir aşamadayız. Birazdan sayıları da değerlendireceğiz. Yaptığımız çalışmaların bir nebze de olsa sonucuna ulaştık. Bu konuda iyiyiz genel değerlendirmelerimiz bu şekilde.”şeklinde konuştu.

“Bu yıl mesleki eğitime yönleneceğiz”
Düzce’deki Mesleki yeterlilikle ilgili de konuşan Vali Dağlı önemli bir eksikliğe dikkat çekerek şu ifadelerde bulundu:

“Bu konu daha da önemli. Çünkü bir tarafta sanayicimiz bir tarafta işsiz kesimlerimiz var. İki tarafın taleplerini arz-talep dengesinde birbirine yakınlaştırmak suretiyle nasıl yakınlaştırabileceğimize bakacağız. Sanayimizin istediği iş gücünü onlara kazandırabiliriz? İşçilerimizin çalışmak istedikleri alanlardaki yeterliliklerini nasıl artırabiliriz? Bunu amaçlıyoruz. Aslında bu yıl mesleki eğitime yönleneceğiz dememin sebebi de bu. Bildiğiniz gibi son bir yılda gündemde olan bir de mesleki yeterlilik var.‘Bu konuda da il olarak neler yapabiliriz?’ onun üzerinde duracağız. Çünkü mesleki yeterlilikle ilgili akredite olan bir kurumun olması gerekiyor. Aksi takdir de ilimizdeki esnafımız, vatandaşlarımız her defasında başka illere gitmek zorunda. Şu an itibariyle bunu ilimize nasıl kazandırmak için neler yapacağız bunu da arkadaşlarımızla değerlendireceğiz.”

“İlk 6 ayda 4 milyon 638 bin 813 TL maaş ödemesi yapıldı”
Toplantıda Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından 2017 Haziran sonu itibari ile gerçekleştirilen faaliyet raporunda şu ifadelere yer verildi.

“2017 yılı Ocak-Haziran ayları arasında ilimizde faaliyet gösteren işverenlerden 3 bin 403 kişilik açık iş talebi alınmıştır. 2017 yılının ilk altı ayında 2.767 kişi işe yerleştirilmiştir. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 17 kamu kuruluşuna 720 kişi 6 ay süre ile işe yerleştirilmiş. Bu kapsamda ilk 6 ayda 4 milyon 638 bin 813 TL maaş ödemesi yapılmıştır.Yine bu tarih aralığında işyerlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş görenleri yetiştirmek, ilimizdeki işsizlik sayısını azaltmak amacıyla yapılan çalışmalarda 120 meslek grubunda 229 değişik proje uygulanmış, bu çalışmalara bin 831 kişinin katılımı sağlanmıştır. Söz konusu programlara halen bin 629 kişi devam etmektedir. Bu çalışmalar için katılımcılara toplam 6 milyon 937 bin 426 TL kamu kaynağı harcanmıştır.”

Ayrıca 2017 yılı Mart sonu itibariyle çalıştıkları işyerlerinden çeşitli nedenlerden dolayı işlerinden ayrılan 2 bin 598 kişiye işsizlik sigortası ödeneği verilerektoplamda 15 milyon 266 bin 908 TL ödeme yapıldığı bildirildi.

Haber: Ö. YILMAZ